2018 m. sausio 7 d., sekmadienis

,,Fire and Fury''



,,Fire and Fury: Inside the Trump White House"



Michael Wolff




2018 m.
336 psl.
ISBN 978-1250158062


Šiandien sekmadienis. ,,Fire and fury" išėjo penktadienį. Vakar įsigijau ir šian jau baigiau skaityti. Negalėjau atsitraukti. Vakar užmigau su knyga ir šiandien visą dieną su ja iki kol baigiau skaityti :)

Prieš, per, po rinkimų periodą išėjo keletas knygų apie Donaldą Trampą (orig. Donald J Trump). Neketinau jų skaityti. Na, gal kada nors.... Donaldas Trampas yra labai įdomus personažas. Peržiūrėjau visus filmus kiek radau, ,,Apprentice" serialą, Donaldo Tampo knygą ,,Kaip tapti turtingu", ir jau kurį laiką seku įvykius Tviteryje. Knygą parašė žurnalistas, kuris daug mėnesių dalyvavo susitikimuose, posėdžiuose su Donaldu Trampu ir jo bendradarbiais. Žurnalistas ten dalyvavimo su paties Donaldo Trampo sutikimu. Tad....kai Donaldas Trampas pradėjo aktyviai siekti jog šios knygos išleidimas būtų uždraustas.....tai pamaniau, jog toje knygoje tiesiog turi būti įdomių tikrovės dalykų, kurių jis nenori, kad kiti sužinotų. Juk Donaldas Trampas piktinasi tik tada, kai kas nors jam ,,į akis su tiesa bado''. O čia jau ir intriga :)

Gyvenu ne JAV, tai gauti popierinę knygą greitai šansų nėra. Sekantis geriausias galimas variantas - audio knyga, juk jos nereikia siųsti per Atlanto vandenyną :) Taigi klausiau audio knygą įgarsiną Holter Graham. Puikus skaitovas, balsas puikiai dera prie tematikos.

Jaučiuosi tarsi atsivėrė akys ir susimezgė daugelis mazgelių. Dalį dalykų buvau jau girdėjusi, dalis dalykų gal ir kiek paaštrinta, dalis dalykų nauji, bet iš principo knyga duoda kontekstą kartais tiesiog nesuvokiamiems Donaldo Trampo įrašams Tviteryje ar pasisakymams per spaudos konferencijas. Knygoje atpasakojami įvykiai primena, kad dažniausiai politikoje realybė yra kitokia nei kad numano plačioji visuomenė. ....ir, teigia, kad JAV tikrai yra niekšiškas kosnpiratorius, tik šis žmogus visai ne Donaldas Trampas.

Sprendžiant iš bendro ,,už/prieš Donaldą Trampą", knyga parašyta gan objektyviai. Tekstas nėra sunkus: sudėtingų žodžių ar terminų mažai. Skyriai atskiri ir tarsi vienas nuo kito tiesiogiai nepriklausantys, tačiau prisilaikant chronologinės įvykių sekos. Tiems, kurie neseka įvykių gali būti sunku sekti kas vyksta. Knygoje daug pavardžių, daug įvykių, tad nesidomėjus JAV įvykiais būtina stipriai susikaupti skaitant knygą. Pastaruoju atveju geriau neištempti knygos skaitymo į keletą kartų su ilgais laiko tarpais, nes tolesniuose skyriuose kartojasi pavardės, kurias pamiršus iš ankstesnių skyrių, gali būti ne visai aišku kas tai per žmonės ir kokia jų reikšmė šių įvykių sūkuryje.

Tik prieš miegą skaityti tai nerekomenduoju....užmigau klausydama, tad naktį paskui ir sapnavau šios knygos veikėjus :)  Mane nepaprastai įtraukė!


Malonaus skaitymo! =)
Emilija