2022 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

,,OPEN"



,,OPEN. Das Selbsporträt"



Andre Agassi


2019 m. (orig 2009 m.)
608 psl.
ISB
N ‎ 978-3426274910

Tikrai atvira autobiografija. Stiprūs jausmai (ir geri ir liūdni), detalūs aprašymai. Skaitydama stebėjausi, kaip taip pavyko. Taip detaliai, kad skaitydamas gali jaustis tarsi ten esi. Perskaičiau knygą sužinojau kaip ji atsirado. A. Agasis daug kartų, daug valandų kalbėjosi su biografu. Kalbėjosi apie tai ką tuo metu prisiminė. Jų pokalbiai buvo įrašomi. Vėliau asistentai tuos įrašus, tuos pasakojimus chronoligine ir logine seka sudėjo ir gavosi knyga. Būten dėl to, kad tai buvo laisvi A. Agasi pasakojimai, o ne pastangos kažką apie save parašyti, ši knyga tokia gyva ir įtraukianti.

Pavadinimu jau smagiai sužaista... o šaunus viršelis dar prideda! Sakoma kad veide viska tiesa parašyta, kad akys sielos veidrodis... Tad šios knygos viršelis tarsi sako ,,imkit mane ir skaitykit", o tas ,,mane'' yra ir knyga ir p. Agasis.  

Paprastai mano aprašymai būna trumpi, kai knyga prasta. Ši tikrai ne prasta. Bet čia daug nepridiskutuosi. Čia žmogus atvirai apie savo gyvenimą pasakoja. Ar daug prikomentuosi? Tokią knygą reikia pačiam paskaityti, o ne kitų pasakojimų apie ją klausyti.


Įsijaučiančio skaitymo! :)
Emilija