2017 m. birželio 27 d., antradienis

,,Išdrįsk laimėti"

 


 

,,Išdrįsk laimėti"


Jack Canfield ir Mark Victor Hansen




2017 m. (originalas išleista 1994 m.)
224 psl.
ISBN 987-609-424-095-9



,,Išdrįsk laimėti“ yra viena iš pozityvaus mąstymo galios grupės knygų. Autoriai detaliai nusako kaip sąmoningai formuoti savęs vaizdą, kurį mūsų pasąmonė įgyvendina.

Autorių teiginiai grindžiami daugeliu įspūdingų ar tiesiog praktiškai tvirtai pavykusių patirčių. Kartais pasiremiama kitų autorių darbais.

Knygos autoriai yra savos srities autoritetai – parašę ne vieną šios srities knygą, vedę seminarus ir paskaitas, o siūlomos tiesos kilę iš jų asmeninio vingiuoto gyvenimo kelio. Knygoje gausu pavyzdžių iš jų pačių ir jų sutiktų žmonių (kurie sutiko dalintis istorijomis knygoje) patirčių.

Nors knyga atrodo lengvas savipagalbos skaitymėlis, autoriai apeliuoja į tai, kas dažniausiai ir sulaiko žmones nuo veiklos, t. y. baimė ne pralaimėti, o laimėti. Knygoje siūlomos technikos kaip formuoti mąstymą ir veiklas, kad būtų atsikratyta neveiklumą sąlygojančių baimių ir išdrįstama laimėti. Knygą galima lengvai perskaityti, įkvėpti kelias paskatinančias mintis pakeliui ir padėti knygą į lentyną. Visgi rimtai imantys į rankas šią knygą ir skaitantys kaip vadovėlį išmokti išdrįsti laimėti bus užsiėmę ir mintimis ir tušinukais. Tai viena iš retesnių savipagalbos knygų, kuri ne tik pateikia daug motyvuojančių minčių, bet knygos turinio įsisavinimą skatina per aktyvias veiklas.

Drąsos laimėti pagrindu autoriai laiko balansą gyvenime. Visi jaučiantys išsibalansavimą vienoje iš šių sričių: Santuoka ir šeima, Finansai, Sveikata ir kūno grožis, Visuomeniniai ryšiai, Emocinis brendimas, Dvasinis tobulėjimas, Protinių gebėjimų lavinimas – turėtų naudos iš ,,Išdrįsk laimėti“.

Esu perskaičiusi nemažai savipagalbos žanro knygų, tad natūralu, jog mano vertinimas remiasi ir lyginimu su tuo ką radau ankstesnėse. Gerai pagalvojus ši knyga, jei tai pirmoji savipagalbos knyga, nepadarys tokio įspūdžio kokį paliko man. Manau, kad šiai knygai suveikti taip, kaip ją rašydami tikėjosi autoriai, reikia, kad žmogus būtų pasiekęs tam tikrą savimonės vietą (norėtųsi sakyti ,,lygį‘‘, tačiau lygis skamba tarsi yra aukštesnis ir žemesnis, o tai ką noriu pasakyti nėra hierarchiškai vertintina). Tą savimonės vietą galima būti pasiekus ir skaitant daug knygų, bet ir iš patirties, jei gyvenimiškoje patirtyje esate susidūręs su žmonėmis ir įvykiais skatinančiais Jus tikėti, kad Jūsų gyvenimas yra Jūsų rankose (ne girdėti proklamacinį šūkį ,,Tu – savo gyvenimo šeimininkas!“ ir pan., bet iš tikro tuo tikėti).

Pasirinkusiems tikėti, kad jie savo gyvenimo kūrėjai, ši knyga tarsi instrukcija kaip šeimininkauti savo gyvenime nuosekliai ir sklandžiai.


Malonaus skaitymo! =)
Emilija


 

P.S. Knygos leidimas neturėjo redaktoriaus, tad nestebina gausybė gramatikos klaidų. Mieli skaitytojai, nenustebkite, ten jų tikrai daug :)