2017 m. birželio 5 d., pirmadienis

,,Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms''





,,Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms''


Dale Carnegie




2010 m.
316 psl.
ISBN 978-9955-790-56-3

Tai antroji Dale Carnegie savipagalbos knyga, kuri pateko man į rankas. Jau esu pasidalinusi su Jumis savo pastebėjimai apie ,,Kaip atsikratyti nerimo ir pradėti gyventi". Knyga apie draugus, kaip ir knyga apie nerimą parašyta itin paprastai, net erzinančiai paprastai, nes skaitant atrodo, kad nieko naujo nepasako - nieko naujo nesužinome. Tačiau jei nedarome, nors ir esame girdėję, gal visgi nežinome?

Autoriai knygos anotacijoje rašo: ,,Knyga ,,Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms" yra viena iš perkamiausių per visą leidybos istoriją. Pasaulyje jos parduota daugiau nei 15 milijonų jos egzempliorių. Nors knyga parašyta seniai, jis vis dar išlieka populiariausiųjų sąrašuose, ir kiekviena karta ją atranda iš naujo. Knygoje autorius dalijasi savo patirtimi ir naudingomis idėjomis, kaip tobulinti patį sudėtingiausią ir kartu svarbiausią sugebėjimą - bendrauti su žmonėmis".

Dėl knygos aktualumo galima ne visai sutikti. Tik nemanykit, kad ketinu prieštarauti, tikrai ne, net sakyčiau, kad su kiekviena karta šios knygos aktualumas tik auga. Kodėl? O gi todėl, kad deja žmonijos gebėjimai kurti socialinius ryšius regresuoja. Vis daugiau žmonių skiria laiką, kuris turėtų būti jų laisvalaikis, darbui, o ne draugams ar šeimai. Tad natūralu, kad socialinių ryšių kūrimo ir palaikymo, kaip ir kiti, gebėjimai nenaudojami regresuoja.....

Kai užsimindavau draugams ir pažįstamiems, kad skaitau knygą pavadinimu ,,Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms", susilaukdavau komentarų tokiu tonu, tarsi mokyčiausi kaip žmonėms nesuvokiant plauti jų smegenis ir pasinaudoti žmonėmis. Jei manote, kad skaitydami šią knygą išmoksite būti smegenų plovimo specialistais, tai nesivarginkite - iš šios knygos to neišmoksite.

O ko išmoksite? Išmoksite atvirumo, susikaupimo, santūrumo, dėmesingumo kitam, žodžiu, žmogiškumo. Knygos pagrindine mintimi įvardyčiau ,,už gerą geru''. Autorius siūlo (norėtųsi pasakyti ,,moko'', bet autorius jokiais būdais nemoralizuoja ir nedėsto pamokos) susitelkti į tai kas svarbu ir siekiant savo gerovės, atsižvelgti į tai, kaip mūsų siekiai paveiks kitus, tikėtis ir siekti, tačiau ne reikalauti.

Knyga ,,Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms", kaip ir ,,Kaip atsikratyti nerimo ir pradėti gyventi" yra mažiukė storuliukė ir greito skaitymo gebėjimų turėtojui būtų vienos dienos skaitinys. Visgi rekomenduočiau to nedaryti. Mano rekomendacija būtų skaityti po vieną skyrelį prieš pat miegą. Kodėl prieš miegą ir tik po vieną? Prieš miegą, nes moksliškai įrodyta, kad tai ką pasikartojama (perskaitome) prieš pat miegą geriausiai įgula į atminti. Po vieną, tam, kad sklandžiau informacija įgultų į atmintį. Vakare įsitaisote patogiai lovoje, prie naktinės lempelės šviesos perskaitote trumpą skyrelį, išjungę šviesą apmąstote savo gyvenimo situacijas susijusias su ką tik skaityta tema ir užmiegate, o pasąmonė tuo metu rikiuoja į ilgalaikę atmintį ką tik gautas žinias. Juk skamba tarsi mokymasis be pastangų? Tiesa? :D Ne visai, bet labai labai arti :)

Linkiu rasti draugų ir geraširdiškus būdus gauti iš jų tai ko norite :)


Malonaus skaitymo :)
Emilija