2017 m. rugsėjo 25 d., pirmadienis

,,Dora lyderystė"






,,Dora lyderystė"



Alexandre Havard




2014 m. (originalas pirmą kartą išleistas 2007 m.)
208 psl.
ISBN 978-9955-29-247-0



Įsigijau knygą nes suintrigavo pavadinimas. Studijų ir darbo srityse teko daug apie lyderystę skaityti. Daug rašoma apie neutralia lyderystės poziciją, kiek mažiau apie toksišką lyderystę ir giliai giliai kažkur kirbėjo mintis jog turėtų būti ir gera, geranoriška lyderystė, nors skaitinių apie tai dar neteko aptikti. Štai ir užtikau knygą apie lyderystę, kuri ne tik nesikerta su dora bet iš jos kyla. Juk negalėjau neimti! Ir džiaugiuosi, kad perskaičiau. :)

Knygoje gausu vertingų minčių. Visgi ją reikėtų skaityti kritiškai, jei nesate giliai religingas. Knygą išleido ,,Katalikų pasaulio leidiniai", tad tikrai yra keletas punktų, kurie ,,negiliems" katalikams gali pasirodyti keistoki. Tačiau dauguma idėjų ir tekstų vertingi save ugdantiems lyderiams nepaisant jų religingumo, todėl atmesti visą knygą leidyklos pagrindu būtų praradimas.

Knyga lengvai parašyta. Iliustruota dorų lyderių pavydžiais iš istorijos. Ją galima perskaityti per vieną ilgą vakarą. Stipriai rekomenduoju. Jei norite ugdyti save taip, kad Jūsų ir Jūsų aplinkinių gyvenimas pagerėtų minimaliomis pastangomis - ši knyga kaip tik Jums! :)


Malonaus skaitymo :)
Emilija