2017 m. rugsėjo 24 d., sekmadienis

,,Įtikinėjimas"





,,Įtikinėjimas"



Džeinė Ostin




1818 m.


Pirmasis Džeinės Ostin (orig. Jane Austen) literatūrinis šedevras pasiekęs mano smegenis. Na, bent pilnu formatu, nes ,,Puikybė ir prietarai" po ausis ,,išskalambyta" (nors dar neskaityta) daugelio šaltinių.

,,Įtikinėjimas" - tai istorija apie Enę, kuri įtikinta aplinkinių nutraukia sužadėtuves su mylimuoju ir po daugelio metų (vis dar netekėjusi) jį vėl sutinka. Visa istorija tiek švelni kiek pati Enė (orig. Anne), todėl labai atpalaiduoja.

Šiuolaikiniam skaitytojui, vienas svarbiausių knygos elementų yra detalus XIX amžiaus pradžios laikmečio socialinių santykių pristatymas. Dabar žmonės susipažįsta gatvėje, laisvai užkalbina nepažįstamus vakarėliuose, o tuo laikmečiu tai būtų buvę tikriausi išsišokimai. Autorė tiek smulkiai aprašo kai kurias detales, jog tikrai įdomu palyginti su šiuolaikinėmis normomis.

Susipažindama su kūriniu naudojausi audio knyga. LibriVox.org puslapyje legali nemokama audio knyga anglų kalba ,,Persuasion". LibriVox.org turi programėlę telefonui, kurioje knygas galima klausyti atsisiuntus į telefoną ar tiesiogiai leidžiant interneto ryšiu.


Malonaus skaitymo! :)
...ar klausymo :]
Emilija