2018 m. balandžio 10 d., antradienis

,,Geschichten zum Nachdenken''





 

,,Geschichten zum Nachdenken''




Jorge Bucay



2010 m. (orig, 1999 m.)
138 psl.
ISBN 978-3-596-17691-5


,,Trumpos istorijos susimąstyti" - tai trumpos, labai skirtingos istorijos duodančios mintį susimąstyti, tiesiog taip kaip pavadinime ir parašyta :) Tai tarsi pasakėčios iš senų ir modernių laikų.

Viršelio iliustracija pristato istoriją kurioje karalius reikalavo vieną žmogų, kad šis išmokytų mešką kalbėti arba turėsiąs mirti.  Pasakos fabula perteikta dilema, kurią stresingame darbo pasaulyje žmonės sutinka vis dažniau - padaryk arba neteksi darbo, o tai kas prašoma peržengia darbuotojo įgūdžių ir kompetencijos ribas. Šioji pasakėčia pasiūlo ką tokiu atveju daryti.

Kita įsimintina istorija apie ,,nekask duobės kitam, nes pats įkrisi". Toji liūdnokai juokinga. Juokinga ta prasme kaip dažnai pasijuokiame žiūrėdami filmus ar serialus apie kvailus nusikaltėlius :) 

,,Geschichten zum Nachdenken" yra lengvas, prasmingas skaitymėlis. Jei skaitote vokiškai, stipriai rekomenduoju paskaityti šią knygą.

Knyga parašyta nesudėtinga vokiečių kalba. Manau pakankamas yra europinio standarto B1 vokiečių kalbos lygis, kad būtų galima mėgautis šia knyga. 
 
 
Malonaus skaitymo! :)
Emilija