2018 m. balandžio 30 d., pirmadienis

,,Vaistai iš močiutės skrynelės"






,,Vaistai iš močiutės skrynelės"





Lidija Nikolaičiuk




1993 m. (originalo datos rasti nepavyko)
214 psl.
ISBN nesuteiktas



Galvojau galvojau kaip apibūdinti šią knygą ir galiausiai nusprendžiau kad visgi gal enciklopedine ją pavadinti verta. Patys leidėjai ją vadina mokslo populiarinimo knyga. Joje taip detaliai aprašytos daržovės, kai kurie grūdiniai augalai, žolelės, vaisia, uogos, kad sakyčiau jog tai tikrai daugiau nei mokslo populiarinimas, tai mokslo taikymas. Aprašyta trumpai istorija, vitaminai, kokiais atvejais naudinga vartoti ir daugeliui iš jų pateikta po keletą receptų kaip paruošti neprarandant vitaminų. Pateikta ir mišinių bei nuovirų receptų.

Knyga rengta kaip pagalbinė savo mitybą planuojantiems diabetikams, todėl gausu pastabų dėl aprašytų augalų tinkamumo diabetinėje mityboje. Bet juk tas kas tinka diabetikams, tinka visiems, tad...  :)

Jau kelis metus ieškojau rimtos knygos išsamiai pristatančios valgomuosius augalus. Naujos knygos nei per nago juodymą neprilygsta šiai. Ko šiai knygai trūksta tai iliustracijų, o va naujos knygos tai tik iliustracijas ir teturi...

Jei rasite dar kur nors pas mamą ar močiutę šią knygą gulint, atsiverskit. Paskanėt gyvenimas ne nuo visų receptų paskanės (ten tokių receptų su kiaulpienių lapais ar česnakais yra, kad vien skaitant nosis raukiasi), bet nuo jų gyvenimas gali pasveikėti :)

Tai informatyvus ir praktiškas leidinys. Nuoširdžiai rekomenduoju!


Apetitingo skaitymo! :) 
Emilija