2016 m. vasario 29 d., pirmadienis

,,Hobitas''







,,Hobitas''




Džonas Ronaldas Reuelis Tolkinas


2012 m. (originalas išleistas 1937 m.) 
272 psl.
ISBN 9786090107324


Tiek daug kalbų apie tą stebuklingą žiedą, tiek filmų... Vyriškos kompanijos paskatinta peržiūrėjau visus. O paskui pamaniau kad visgi reikia ir kny​​gą perskaityti. Dažnai žmonės pažiūrėję filmą diskutuoja apie originalų kūrinį. Su Hobitu tai irgi klaida kaip ir su daugeliu filmų.

Knygą perskaityti galima greičiau nei visus tris filmus peržiūrėti. Filme viskas blogai. Tiesiog viskas sumaišyta....

,,Hobitas" nuotykinė pasaka mokykliniam amžiui. Sakyčiau tai knyga apie savęs. Hobitas vardu Bilbo Bagins širdyje yra kitoks nei kiti jo kaimelio hobitai. Ir jis leidžiasi į kelionę nes jį ten šaukia troškimas. Jis daug kartų gelbsti bendražygius, aukoja savo gerovę jiems. Jis tai daro noriai ir sumaniai. Manau mokyklinio amžiaus jaunimui ši knyga vertinga tuo, kad veda į savivertės suvokimo, savo troškimų siekimo ir vertybių laikymosi pamokų link. Šiuo aspektu filmas ansurdiškas. Filmas nukreiptas į nuolatinę kovą su žemių baisūnais, personažai idealizuoti. Knygoje šie baisūnai paminėti vos pora kartų,o personažai gan realistiški ir jų poelgiai ne tokia dramatiški.

Suaugusiems gal nelabai ši knyga. (Ypač jei patiko filmas). Na, nebent vis dar mėgsta stebuklines pasakas :) Tai knyga moksleiviams.



Malonaus skaitymo! :)
Emilija