2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

,,Naminė duona"






,,Naminė duona"



Daniel Stevens



2011 m. (originalus leidimas 2009 m.)
216 psl.
ISBN 978-609-01-0053-0



,,Naminė duona''. Knyga pristatoma kaip praktiškas ir nepakartojamas įvairių rūšių ir formų duonos kepimo vadovas. Šiame pristatyme man labiausiai kliūna žodis įvairių.  Knygoje pateikiama nemažai duonos receptų, tačiau  beveik vien kvietinė arba avižų. Dar galima suskirstyti į sausų mielių ir bemielę. Viskas. Visa įvairovė. Pateikiamos variacijos toli gražu neišpildo to išpūsto knygos pristatymo. Šiuo aspektu knyga nuvylė.

Yra keletas tikrai praktiškų dalykų. Duonos formavimas pateikiamas ne tik aprašymais, bet ir žingsnis po žingsnio fotografijomis. Paskutinis knygos skyrelis išsamiai nusako kaip susimūryti duonos krosnelę, o puslapiuose knygoje pateikiami patarimai kaip apgauti duoną, kad ji orkaitėje keptų taip pat šauniai kaip ir krosnyje. Pateikiamas sąrašas galimų problemų kepant duoną ir priežasčių, kurios galėjo sukelti nepasisekimo rezultatą.

Tai kas pateikta knygoje aprašyta paprastai, aiškiai. Tikrai praktiška knyga. Tik štai tas nusivylimas dėl ribotos receptūros. Net nekilo mintis, kad knygoje ,,Naminė duona'' bus tiek mažai dėmesio skiriama ruginei ir kitų javų duonai....

Neatsižvelgiant į visa tai, skaityti knygą buvo labai malonu. Parašyta lengvu maloniu stiliumi, tad kas kartą prisėdusi skaityti toliau, iškarto įsinorėdavau bandelės ar duonos riekelės :)


Malonaus skaitymo! :)
Emilija