2018 m. lapkričio 30 d., penktadienis

,,Mažasis princas''




,,Mažasis princas''




Antuanas de Sent-Egziuperi




1982 m. (orig. 1943 m.)
87 psl.
ISBN nesuteiktas


Pasaka. Pirmą kartą skaičiau būdama dar pradinėje mokykloje. Bet ji man niekuo neįkrito nei į širdį nei į atmintį, o augant aplink vis dygdavo (kaip grybai po lietaus) žmonės, kuriuos ta knyga tiesiog žavėjo. Tai štai prisiruošiau perskaityti dar kartą, paieškoti kuo jie ten taip visi susižavėję :)

Ko gero supratau dėl ko jie ten taip žavisi :) Tikrai šauni pasaka. Vaikus gali pamokyti puoselėtinų vertybių, suaugusiems priminti kurias vertybes pamiršo puoselėti :)

Man labiausiai patiko istorija apie visą visatą valdantį karalių ir kita istorija kuomet mažasis princas ateina į rožių sodą. Visose istorijose yra kažkas vertingo, bet tos dvi man labiausiai įstrigo dėl karaliaus išminties (nors ir ne itin praktiškai reikalingo jo valdymo) ir princo gebėjimo įvertinti savo vienintelę rožę net tada, kai jis sužinojo kad ji nėra iš tikrųjų vienintelė rožė.

Nors pati taip labai knyga nesusižavėjau ir šį kartą. Visgi skaityti buvo malonu. Tiek daug puoselėtinų vertybių vienoje knygoje atrasti reta. Tikrai buvo malonu ją skaityti. To paties palinkėsiu ir Jums :)
 

Malonaus skaitymo! :)
Emilija
 
 
-------
Apie vertimą į vokiečių kalbos Rūro regiono tarmę ,,De kleene Prinz"