2018 m. birželio 17 d., sekmadienis

,,5 Tibeto patarimai"







,,Jaunystės šaltinis:
5 Tibeto patarimai"






I knyga: Peter Kelder, 118 psl., 2013 m. (orig. 1985 m., kuris yra praplėsta 1939 m. versija)
II knyga: Peter Kelder ir kt., 335 psl., 2013 m. (orig. 1998 m.) 



Šios knygos ilgokai laukė mano spintoje kol prisiruošiau jas skaityti. Gavau dovanų. Pirma pirmąją, paskui papildymui ir antrąją ir jos vis laukė manęs, laukė, kol pagaliau sulaukė :) Kodėl laukė? Nes nuteisiau knygą pagal viršelį :D Leidėjai viršelį pavertė tikra ,,nemirtingumo eliksyro'' reklama, o kas savanoriškai ketina sau smegenis plauti? Kartą prireikė lengvo skaitalo kelionei, ai, pagalvojau, perskaitysiu. Nusiteikus kad plaus smegenis, tai gal taip gerai neišplaus :)

Pirma knyga iš tikrųjų yra tarsi pasaka apie netikėtą laimę ir pasisekimą. Kiek erzina tas pasakos stilius, bet bent linksma skaityti. Esu skaičiusi kitų knygų, kurios kalba apie kai kuriuos panašius dalykus, tai perskaičiau tarsi apie tai ką žinojau tik kitaip. Vien pirmos knygos negana norint gyvenime pritaikyti minėtus principus.

Antroji knyga, savu ruožtu, apima visą faktinę informaciją iš pirmosios ir papildo, praplečia paaiškina. Antroji žymiai vertingesnė. Netgi sakyčiau geriau be pirmos skaityti. Antroji rimtesnė, dalykiškesnė.

Apie aprašomų dalykų naudą spręsti žiniuoniams ir gydytojams, bet jei kūnas pakankamai sveikas kad galėtų atlikti pratimus ir jei valia pakankamai stipri pasirinkti tik kūnui naudingą maistą, tai gyvenimas turėtų pagerėti. Juk ir taip mamos sako kad reikia mankštą daryti ir daržoves valgyti :D

Mano nuomone antroji knyga visai geras variantas svajojantiems apie sveikesnę gyvenseną ir tingintiems užsiimti giliom studijom kaip tai padaryti.


Malonaus skaitymo! :)
Emilija