2021 m. sausio 10 d., sekmadienis

,,Vėtrų kalnas"

 


 ,,Vėtrų kalnas"


 

Emili Brontė


2009 m. (orig. 1847 m.)
Audio knyga. Laikas 14:48:42
Skaitė: Ruth Golding

 

Nuobodi. Nesinori net kalbėt apie ją kokia nuobodi. Primena šiek tiek 1818m. parašytą Džeinės Ostin ,,Įtikinėjimas" , tik ,,Vėtrų kalnas" tarsi blogoji monetos pusė. Žmonės nelaimingi, pikti, tarsi vienas kitam tik blogo linkintys. Jei tokia bloga kodėl klausiau? Todėl, kad įgarsino Ruth Golding :) jos balsas labai malonus. Net jei iš nuobodumo mintys nuklysta kažkur toli, tas malonus skambasys ausyse (klausiau su ausinuku) gerai nuteikia :)

Anglo-Amerikos literatūroje ši knyga aukštai vertinama, ir gan populiari amerikiečių pop-kultūroje (didelis klasikine vadinamos knygos populiarumas išliekantis iki šių dienų - viena iš priežasčių, kodėl nusprendžiau ja pasidomėti). Gal tuo laikmečių ir buvo kažkas ypatinga, bet šiuo laikmečių tai tik knyga apie piktus ir nelaimingus žmones.

Jei ką nors domintų audio originalas anglų kalba, jį galima atsisiųsti čia ,,Wuthering hights" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra legalus). Yra keletas knygos įgarsinimo versijų. Aš rekomenduočiau būtent šį.

 

Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija