2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

,,Gedas'' (IV)

Serija ,,Šeši pavasariai"




,,Gedas''


Vytautas Ažušilis


2008 m.
256 psl.
ISBN 978-9955-623-12-0

Ketvirtoji serijos knyga. Turint omenyje kokia seka jos eina ir kad liko dar dvi (tikėtina, kad ta pačia seka) tai jau sunkiai verčiasi liežuvis kalbėti apie ją (jas) kaip apie atskiras serijos knygas. Tai tikrų tikriausias vienas romanas padalintas į šešis tomus, o tai ketvirtasis iš jų.

Šį kartą pasakojimas apie našlaitį Gedą, kuris besibaigiančių studijų praktikos metu pakliūna į Galinių kaimą. Susipažįsta su vietos gyventojais, atranda sau vietą ir po studijų grįžta dirbti. Pirmoji serijos knyga pristatė Galinių kaimą, antroji - Gerdos likimą (mergaitės netekusios tėvynės pirmojoje knygoje), trečioji - Deimos likimą (mergaitės netekusios tėvynės pirmojoje knygoje), o ketvirtoji tęsia Deimos istoriją su nedideliu posūkiu. Panašu, kad kuo toliau tuo mažiau takoskyros lieka tarp atskirų knygų - jos vis artėja į vientisą istoriją. Bet ką čia apie tas formas :) Geriau apie turinį :)

Nuo pirmų trijų knygų ši labiausiai skiriasi tuo, kad tai romantinė knyga. Yra visi kolūkio reikalai, CK ir rajkomo problemos, bet didžiausias dėmesys skiriamas meilės intrigoms. Kartais net priartėjama prie švelnaus porno :) bet nei vienam paragrafe autorius neperžengia padorumo ribų. Subtiliai įvardijami pasimylėjimo momentai, dramatiškai atvaizduojamos pavydo scenos ir keršto emocijos - knyga kupina aistros. Tai viena iš nedaugelio Vytauto Ažušilio knygų, kuri sakyčiau labiau skirta moterims :)

Šioje (kaip ir trečiojoje) pastebima pora įvykių sekos neatitikimų - pasikartojimų, tačiau jie nežymūs, tad įvardinti nenorėčiau, nes nebūtinai kiekvienas skaitytojas juos pastebės, tai kam gadinti iš anksto :) Nesinori kartotis, tad tik paminėsiu, kad visa kita kas nepaminėta šiame aprašyme, šiai knygai yra būdinga ir iš kitų serijos knygų - galų gale tai vienas kūrinys :)


Malonaus skaitymo :)
Emilija