2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

,,Pjūties metas'' (VI)

Serija ,,Šeši pavasariai"




,,Pjūties metas''


Vytautas Ažušilis


2008 m.
272 psl.
ISBN 978-9955-623-08-3


Paskutinioji serijos dalis. Nesutarimai ir apgavystės tarp kaimo gyventojų tęsiasi. Šioje dalyje, kaip bebūtų keista V. Ažušilio romanuose, intrigų nepasitaiko tarp moterų - kovoja tik vyrai.

Atėjo Nepriklausomybė, kolūkiai naikinami, žemės dalybos įsibėgėja. Žemė šioje dalyje yra visų kivirčų pagrindas. Anksčiau vogę iš sovietų valdžios dabar vagia iš Sapard ir kitų paramos fondų - oficiali nepriklausomybė taip greit neateina į lietuvių širdis. Jiems valdžia kaip buvo svetima taip ir liko svetima.

Daugiau ši knyga nuo kitų V. Ažušilio knygų ar kūrinių kažkuo neišsiskiria - tai šešias knygas besitęsusio kūrinio pabaiga. Artėjant pabaigai kūrinys vis įtraukia nes artėja puslapių pabaigą, o intrigų vis daugėja. Momentais pradeda erzinti užsitęsę ginčai ir manipuliacijos dėl žemės dalybų, bet viskas nuoseklu ir perteikia ką žmonės išties turėjo patirti siekdami išgyventi ir geriau prasisukti.

Šios knygos pradžioje autoriaus padėka už pasidalinimą prisiminimais, kurie panaudoti rengiant romanų ciklą ,,Šeši pavasariai". Pasirodo neklydau, jog tai turi būti tikrų gyvenimų pagrindu. Tiek detalių sudėti ir tarp jų nepasimesti.... O ir įdomu žinoti, kad tai trupinėlis istorijos, o ne išgalvotas pasakojimas :)


Malonaus skaitymo :)
Emilija