2021 m. balandžio 12 d., pirmadienis

,,Nuo Žemės į Mėnulį" ir ,,Aplink mėnulį"

Žiulis Vernas




,,From the Earth to the Moon"




2007 m. (orig. 1865 m.)
Trukmė: 04:38:33
Skaitė: LibriVox savanoriai






,,Round the Moon"




2007 m. (orig. 1869 m.)
Trukmė: 06:03:02
Skaitė: LibriVox savanoriai


,,Nuo Žemės į Mėnulį" knyga kaip tik apie tai, kaip žmonės keliauja iš Žemės į mėnulį. ,,Kaip" yra itin detalus. Tekstas nepaprastai techniškas! Daugiau matų ir matmenų nei kito teksto :) Atitinkamai geros pusės knygos nesupratau, bet džiaugiausi dėl kelionės į mėnulį :D Ši knyga man, bent kol kas, techniškai sunkiausia iš skaitytų Žiulio Verno knygų. Iki šiol techniškiausia buvo ,,Paslaptingoji sala".

,,Aplink mėnulį" yra tęsinys. Pirmoji knyga apie kelionę iki mėnulio, antroji apie skrydį aplink mėnulį ir užgimusią viltį sugrįžti į Žemę. Ši knyga kur kas lengviau skaitosi - ženkliai mažiau techninių detalių ir daugiau įstabių patirčių. Susipažįstant su šiuo kūriniu pirmą kartą sukilo mąstymas apie kito žmogaus mąstymą. Kuomet jau įvairių tyrimų dėka žinoma kur kas daugiau apie kosmosą nei XIX-ame amžiuje, dabar galima žvelgti į šį mokslinės fantastikos kūrinį stipriai iš šalies. Įdomu patirti kito žmogaus vaizduotę. Visi romanai yra kito žmogaus vaizduotė, bet čia vaizduotė šuoliuoja ne per pažįstamus dalykus, kurie naujai sąveikauja, o neria į visišką nežinomybę. Perskaičius šias knygas kilo smalsumas paskaityti apie šią knyga mintis tų, kurie keliones į kosmosą patyrė patys :) Manau tikrai rasiu, juk Žiulis Vernas yra daugelio tyrinėtojų ir inžinierių įkvėpėjas :)

Jei ką nors domintų audio knygos anglų kalba, jas galima atsisiųsti iš LibriVox svetainės: I-a istorijos dalis čia ,,From the Earth to the Moon'' ir II-a istorijos dalis čia ,,Round the Moon"   (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus).

Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija