2018 m. gruodžio 4 d., antradienis

,,Ich will es doch auch!''


,,Ich will es doch auch!''





Ellen Berg





2014 m.
336 psl.
ISBN 973-3-7466-3076-2

(Ne) Romanas apie santykius - šis prierašas patraukė mano dėmesį. Ypač dėl viršelyje pavaizduotos moters, kuri tinklu nori gaudyti vyrą :D o dar pavadinimas... ,,Nusimato kažkas smagaus" - pamaniau ir paėmiau knygą į rankas :)

O kaip smagu! Moteriai 39 m. Ji gydytoja. Darbas puiku, draugai puiku - gyvenimas tiesiog puikus. Tik nėra vyro. 39 metai būti vienai yra nepatogus amžius. Čia tas jau rimtos senmergystės amžius, ji susirūpinusi tuo kad viena. Ir įsižiūri mielą, šaunų... santechniką! :) Autorė labai gražiai vaizduoja tai, kaip, tariamai skirtingų pasaulių, žmonės gali vienas kitame atrasti kuo žavėtis. Aukštesnio išsilavinimo, ekonomiškai geriau įsikūrusi moteris dažnai vyrams nepriimtina, apie tai yra atlikta ir psichologinių bei sociologinių tyrimų. Bet statistinė dauguma yra pirmiausia statistinė dauguma, o antra tik dauguma - yra ir kitokių vyrų. Šis romanas kaip tik apie tokį vyrą, kaip tik apie tokius santykius, kur papunkčiui skaičiuojant moteris yra ,,aukščiau" jo, bet viduje ji yra moteris norinti mylėti ir rūpintis, jis yra vyras norintis būti su jį žavinčia moterimi. Romanas apie tai, kaip noras mėgautis vienas kito draugija pralenkia  viešojoje sferoje sklandančias nerašytas taisykles apie tai kaip kas turi gyveni.

Romanas ne skystas, meilė ne ,,seilėta". Labai linksmas romanas. Tai pirmasis meilės romanas, kurį ketinu paskaityti dar kartelį. Matyt dėl to, kad tai ,,(ne) romanas apie santykius'' :)


Malonaus skaitymo! :)
Emilija