2018 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

,,Die Wilde Jagd''

 




,,Die Wilde Jagd''




Elizabet Čedvik




1991 m. (orig. 1990 m.)
444 psl.
ISBN 3-404-11763-8


Pradėjau skaityti pavasary, baigiau tik lapkrity.... Taip kad tikrai ne iš ,,greitųjų'' romanų :) Bet geras. Verta kentėti tą lėtumą. O metaforų, palyginimų.....gali lygintis su posakių žodynu :D Tai čia ir visas knygos blogumas. Toliau tik gera.

Veikėjai puikiai apibūdinti, išreikšti ne tik žodžiais bet ir veiksmais bei santykiais su kitais. Viskas taip vaizdinga, kad kartais gražu, o kartais net šleikštulys ima. Šiaip ar taip viduramžiai...ten visko buvo. 

Tai vienintelė (kol kas) mano skaityta rašytojos Elizabet Čedvik (orig. Elizabeth Chadwick) knyga. Pirmas įspūdis geras. Visgi tolimesnių knygų apie šiuos veikėjus nežinau dar imsiuosi. ,,Die Wilde Jagd'' (kas lietuviškai reiškia ,,Laukinė medžioklę'') yra pirmoji nedidelės serijos knyga. Galvoju gal jau man ir čia buvo daugoka puslapių apie šiuos veikėjus, bet apie kitus tai mielai imčiausi dar ką paskaityti.

Dar...tai buvo ko gero pirmas romanas apie XI a. Tai buvo tikrai įdomu paskaityti istorijoje pasimokytų faktų gyvenimišką literatūrinį kontekstą.

Dėl šios knygos turiu vieną konkrečia rekomendaciją. Ją vertėtų pasirinkti/pasiūlyti paaugliams. Pagrindinis knygos veikėjas yra vyras, kokiu galima lengvai susižavėti dėl jo stipraus ir gražaus vyro įvaizdžio, o dėl jo asmenybės juo yra verta žavėtis. Jo kilnus, pagarbus, dėmesingas elgesys su aplinkiniais ir ypač su moterimis (!) sukuria  siektino pavyzdžio įvaizdį. Knygoje parodoma kaip dera vyro tvirtumas (vyriškumas) ir kilnus, pagarbus elgesys su kitais žmonėmis. Keistoka gal kiek kad rekomenduojamą vyro įvaizdį randame viduramžių romane, bet kaip yra taip yra :)


Malonaus skaitymo! :)
Emilija