2017 m. gruodžio 17 d., sekmadienis

,,Jūrų vilkas"







,,Jūrų vilkas"



Džekas Londonas





1956 m. (originalas pirmą kartą išleistas 1904 m.)
364 psl.
ISBN nesuteiktas

Džekas Londonas ir vėl nenuvylė. Įdomi, intriguojanti ir labai sunki knyga. Nesijaudinkite, ne kilogramais sunki :) Sunki Jūrų Vilko psichologiniu pasauliu. Ši knyga yra tarsi Jūrų Vilko biografija pasakojama jūreivio akimis. Jūreivio, kuris visą savo gyvenimą praleido intelektualų apsupty, o pakliuvo į prasčiausios reputacijos laivo kapitono, Jūrų Vilko, rankas.

Jūrų Vilko asmenybėje pinasi filosofiniai gyvybės prasmės ir paskirties apmąstymai su žvėriškumu reikalingu vadovaujant tokiai šutvei, kokia susibūrė laive. Kapitonas ir jūreivis tarsi antonimai bandantys surasti bendrą prasmę. Jų pokalbiai, jų santykių kaita gali nuvesti skaitytoja giliai į savus gyvybės-gyvenimo apmąstymus.

Iš mano jau skaitytų Džeko Londono knygų (,,Smokas Belju", ,,Rytas Aušta", ,,Mėnulio slėnys",,Martinas Idenas"), ši yra psichologiškai sunkiausia ir sudėtingiausia. Apie kai kurias knygas galiu rašyti ir rašyti, kalbėti ir kalbėti.... bet ne ,,Jūrų Vilką". ,,Jūrų Vilką" reikia ne aptarinėti, o skaityti :)

Knygoje aptinkama nuotykių, dramų, meilės, tragedijų, filosofijos - visko ko širdis ir protas gali įsigeisti. Neįsivaizduoju žmogaus, kuris šioje knygoje nerastų savos kertelės. Jei visgi Jūs toks žmogus, nesikuklinkite parašyti man, mielai sužinočiau ko šioje knygoje pritrūko, gal visgi aš kažko nepastebėjau :)


Malonaus skaitymo! :)
Emilija