2016 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

,,Matijas Šandoras"



,,Matijas Šandoras"

 
Žiulis Vernas

(originalus kūrinys išleistas 1885 m.)



Žiulis Vernas parašė jausmingą romaną moterims mėgstančioms keliauti! :) Taip vienu sakiniu apibūdinčiau šį autoriaus kūrinį.

,,Matijas Šandoras" į mano rankas pateko audio formatu. Paskutiniu metu mane šis formatas labai džiugina nes galiu skaityti knygas net tvarkydama namus ar gamindama valgį :) 

Įrašas prasideda Ž.Verno ir A.Diuma laiškais vienas kitam apie tai kad šią knygą Ž.Vernas parašė įkvėptas A.Diuma knygos ,,Grafas Montekristas". Akimirką nusiminiau, nes (a) ko gero bus liūdnoka ,,kopija" ir (b) apie grafą Montekristą skaičiau tik vaikišką versiją ir filmą žiūrėjau o pilnos knygos dar neskaičiau. Visgi be reikalo nusiminiau :)

Veiksmas ir atomazgos nepaprastai nuspėjami. Ypač dėl to kad tai istorijos apid grafą Montekristą analogas. Tačiau Žiulis Vernas nenuvilia. Ši knyga, tai nuostabi kelionė po Viduržemio jūros pakrantes aplankant įvairiausias šalis ir kultūras. Jaučiuosi tarsi pati apkeliavusi tuos kraštus!

Žiulis Vernas garsėja kaip fantastikos autorius. Visgi kol kas man vis pakliūna jo knygos su minimaliu fantastikos kiekiu. Šioje knygoje ji apsistoja įspūdingo galingumo ginklais kolonijai ginti ir elektra varomais laivais.

,,Matijas Šandoras" lengvo skaitymo ir malonių įspūdžių knyga. Rekomenduočiau tingioms atostogoms :) arba tingiam savaitgaliui (tik tokiu atveju reiktų nuo ryto iki vakaro nesiskirti su knyga :) ).


Malonaus skaitymo! =)
Emilija