2016 m. lapkričio 8 d., antradienis

,,Bridžita Džouns. Ties proto riba"


 

 


,,Bridžita Džouns. Ties proto riba"



Helen Fielding



(originalus leidimas 1999 m.)
400 psl.
ISBN 9789986029144 




Smagi knyga :) labai :) pirmą kartą ją skaičiau beveik prieš 12 metų. Po to tiek daug kartų mačiau filmą (kuris katastrofiškai neatitinka knygos), kad knyga beveik išsitrynė iš atminties. Pamenu tik kad buvo labai smagi. Smagi buvo ir dabar :)

Ši knyga nuoseklus pirmojo dienoraščio tęsinys - sekantys Bridžitos Džouns gyvenimo metai. Visgi antrasis Bridžitos Džouns dienoraštis mano supratimu kur kas smagesnis! Daugiau įvykių, daugiau juokingų elementų, mažiau buitinių detalių.

Dienoraščio savininkė ir toliau isteriška, paniška ir vis dėl savo naivumo ar geros širdies pakliūnanti į keistas, jai nejaukias situacijas. Šiame dienoraštyje labai gražiai atskleisti du moterų-vyrų santykių slėpiniai: 1) moterys, klausančios draugių nuomonių užuot elgsi kaip jų širdys/nuojauta/protas sako, praranda vyrus; 2) vyrai, kai myli ir brangina moterį, elgiasi pagarbiai, atsargiai ir nedrąsiai, todėl moterys turi būti atidžios kad nepražiopsotų ,,geros partijos" :)

Šimtaprocentinių atsakymų nebūna, visgi knygos autorė lyčių stereotipus nupiešė gan vaizdingai ir prasmingai. Autorė parodė net keletu pavyzdžių kas nutinka vienu ar kitu atveju, kuomet per daug dėmesio skiriama nuomonei tų, kurie nėra santykių dalis.

Nekantrauju perskaityti trečiąjį dienoraštį :) jis jau laukia kol pabaigsiu šį aprašymą :)


Malonaus skaitymo! =)
Emilija