2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

,,Dievo kalba: mokslininkas liudija tikėjimo į Dievą pagrįstumą"


,,Dievo kalba: mokslininkas liudija tikėjimo į Dievą pagrįstumas''

Francis S. Collins



2006 m.
312 psl.

ISBN 978-9955-29-089-6



Francis S. Colins - vienas žymiausių JAV genetikų, daugelį metų vadovavęs Žmogaus genomo projektui. Rašydamas šią knygą, autorius vystė idėją, kad Dievo egzistencija ir mokslo atradimai vienas kitam neprieštarauja, kad mokslas yra žmogiškasis pažinimas to, kas sukurta aukštesnių jėgų.

Knyga labai lengvai skaitosi, kadangi autorius nebruka nuomonės Dievo egzistavimo klausimu. Jis tik išdėsto nuomones, faktus, idėjas ir leidžia pačiam skaitytojui pasirinkti kuo tikėti ir ką vertinti. Tikriausiai dėl to, kad autorius amerikietis, knygos idėjos daug kur paremtos Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojų nuomonės tyrimais ir statistika. Įdomus faktas, kad net 45 proc. amerikiečių aklai tiki pažodiniu Biblijos aiškinimu.

Visame tekste teologinės idėjos siejamos su genetikos, paveldimumo ir bendrais evoliucijos elementais, pateikiami realūs medicininiai atvejai. Giliau susidomėjusiems tikėjimo ir mokslo sąsaja autorius knygos gale pateikia visų kūrinyje minėtų ir cituotų leidinių sąrašą.

Man asmeniškai šią knygą skaityti buvo labai malonu. Nesu nei už ,,pažodinę Bibliją'', nei už mokslo išaukštinimą, esu smalsi ir ši knyga smalsumą tikrai patenkino. :)


Malonaus skaitymo :)

Emilija