2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

,,Vienuolis, kuris pardavė Ferarį"





,,Vienuolis, kuris pardavė Ferarį''



Robin Sharma



2005 m. (originalas išėjo 1999 m.)
184 psl.
ISBN 9955-678-01-1





Vieni sako, kad tai sėkmės ir laimė formulė, kiti, kad išminties lobis, o aš manau, kad tai receptų rinkinys proto ramybei.

Pačios Džulijano (knygos pavadinimo veikėjo) istorijos tiesiog malonios paskaityt. Kartais jas skaitant galima pasijausti ,,visur gerai kur nėra mūsų", na, ir jos yra tik skaitiniai. Vertingoji, receptinė, knygos dalis yra kiekvieno skyriaus gale esanti santrauka ,,Džulijano išmintis trumpai". Kiekviename knygos skyriuje yra kokia nors pamoka apie geresnio (dvasiškai kokybiškesnio) gyvenimo siekimą, o skyriaus gale uždavinys (receptas), kurį reikia įgyvendinti norint įsisavinti tame skyriuje pažintą pamoką.

Pati skaičiau pasiskolintą knygą. Paskui nusipirkau ir dar nupirkau tėvams po kopiją. Visos knygos skaityti kelis kartus gal ir neprireiks, bet turėti visus receptus tikrai pravartu. Jei jau reiks pasilikti receptus, kodėl neturėti visos knygos, gal prireiks prisiminti kam konkretus receptas skirtas :) Skaitant šią knygą, mėgaujantis receptais gali kilti įvairių minčių, idėjų skirtų tik jums pačiam, todėl manau, kad perskaičiusiems šią knyga ir susidomėjusiems joje perteikiama išmintimi, asmeninė kopija tikrai vertinga.

Knyga suteikia galimybe pažvelgti į savo gyvenimą kitu kampu, o tai vertinga ne tik jaučiantiems sielos nerimastį ar stresą. Bent kartą perskaityti, kad ir iš draugo ar kolegos pasiskolinus, manau būtų naudinga visiems.


Malonaus skaitymo :)
Emilija