2019 m. gegužės 4 d., šeštadienis

,,Sean Brummel: einen Scheiß muss ich"




,,Sean Brummel: einen Scheiß muss ich"



Tommy Jaud



2015 m.
320 psl./Trukmė 05:53

Jau du kartus klausiau knygą ir niekaip nenusprendžiu iki galo ar tai dar viena idijotiška knyga (žr. ,,Vollidiot") ar geniali knyga :)

Sean Brummel maždaug keturiasdešimties metų vyras, kuriam nušvinta apvaizda, kad ,,aš privalau" yra pasirinkimas ir dėl to jis nieko neprivalo daryti. Jis pakeičia savo gyvenimą, tampa laimingas. Šiame kontekste Sean Brummel komentuoja įvairias šiuolaikines madas, kultūros ir sveikatos bei kitas tendencijas.

Man asmeniškai didžiausias atradimas šioje knygoje yra ,,Muss-Monster". (Muss - vokiškas žodis reiškiantis privalėjimą.). Jei kažką nemalonaus gyvenime priskiriu prie ,,Muss-Monster", visai kitoks požiūris plėtojasi ties tuo dalyku, kurs kas lengviau spręsti situaciją. O kalbantis su kitu, kuris taip pat žino kas yra šis ,,Muss-Monster", kartais galima sutaupyti dešimt minučių diskusijų bebandant išaiškinti kas ir kaip :)

Mažų mažiausiai tai nepaprastai nuotaikinga knyga. Net jei manysite kad ne geniali, o kvailoka, vistiek kartais neišeis sulaikyti šypsenos, nes daugelis pastebėjimų yra tiesiai į dešimtuką. Pramoginė knyga tai tikrai :)

Malonaus skaitymo! :)
Emilija