2019 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

,,Anger: Wisdom for Cooling the Flames"

 



,,Anger: Wisdom for Cooling the Flames"



Thich Nhat Hanh


2001 m.
227 psl.
ISBN 9781573229371

Geras turinys, tik perteiktas idealistiškais pavyzdžiais. ,,Teisingas" gyvenimas vaizduojamas kaip pasaka. Racionaliems skaitytojams čia ne skaitinys. Čia skaitinys romantiškiems skaitytojams. 

Panorusi pasidomėti pykčio tema ieškojau, naršiau ir išsirinkau tris knygas: akademinę, praktinės psichologijos ir sielovados. Šioji yra sielovados. Kitos dar neaprašytos, bet jau perskaitytos. Nors šios knygos pavyzdžiai iš pasakų srities (ryškiai aš ne romantinė, bet racionali skaitytoja :) ), bet turinys geras. Geras ta prasme, kad visos trys knygos viena kitai ne prieštarauja, o tik tuos pačius dalykus pateikia kitaip. Dėl šios priežasties ir vertinu šią knygą rimtai, bet skiriu tik kaip kitokiam skaitytoju tipui tinkamą.

Kažkada gamta buvo gyvenimo tvarkymo pagrindas, paskui technologiniam progresui įsibėgėjus dauguma nukrypo į apibrėžtus aplinkos pažinimo metodus (sveikatos srityje tai medicina), o pastarieji su naujausiais tyrimais grįžta prie gamtos - biochemijos tyrimai medicinai vis dažniau mokslinio pažinimo metodais įrodo ,,močiučių vaistų" vertę. Į šią knygą žiūriu būtent per kintančio pažinimo prizmę. 

Iš visų trijų Pykčio temos knygų ši, kaip skaitinys, yra pati lengviausia.

Malonaus skaitymo! :)
Emilija