2020 m. liepos 31 d., penktadienis

,,How to stop losing your sh*t with your kids"

 

 

 ,,How to stop losing your sh*t with your kids"


 Carla Naumburg



 2019 m.
 216 psl.
 ISBN 978-1-5234-0543-5

 

Antroji knyga iš mano susidaryto sąrašo apie vaikų auginimą (,,Anger Management for Parents", ši, ,,Peaceful Parents, Happy Kids", ,,Mamos, nemokančios mylėti" ir ,,Raising good humans"). Prasčiausia iš viso sąrašo. Labiau primena autorės dienoraštį (kas ko gero šioje knygoje yra geriausia - moters asmeninė patirtis), nei mokslų daktarės parengtą patarimų knygą. 

Autorė stengiasi pateikti viską su humoru, bet manyčiau šiuo atveju jau taikytina ,,iš to rašto išėjo iš krašto", nes autorės humoras ne vienu atveju net išeina už pagarbos ribų. Kuomet kalba eina apie vaikus, tai tam tikrų ribų peržengimas jau net ne juodas humoras, o tiesiog atgrasu. 

Autorė knygos įžangoje kritikuoja kitas knygas, esą jose per daug išsiplečiama į lankas ir pan., o pati kiekviename skyriuje vis kartoja daug ir vis tų pačių dalykų. Pakartojimai naudingi, bet ne tas per tą patį.... Knyga būtų ženkliai plonesnė jei nesikartotų vis.

Originalių minčių nerasta - atkartoja vien kitose knygose jau rašytus dalykus. Didelė dalis turinio sutampa su tuo kas rašoma trečiojoje mano sąrašo knygoje
,,Peaceful Parents, Happy Kids" išleistoje 2012 metais.

Šios knygos išskirtinumas matyt turėjo būti humoras, bet kadangi humoras daugiausia atgrasus, tai knyga visai nevykusi.


Linkiu neskaityti! :)

Emilija