2020 m. liepos 27 d., pirmadienis

,,Anger Management for Parents"






 ,,Anger Management for Parents"


 Susan Garcia



 2020 m.
 165 psl.
 ISBN 979-8615596612



Nusprendusi pasidomėti vaikų auginimo tematika išsirinkau penkias knygas, kurios pasirodė potencialiai vertingiausios. Pagal intuiciją susidėjau į prasminę eilę ir ėmiau skaityti. Ši pirmoji, toliau, ,,How to stop losing your sh*t with your kids'', ,,Peaceful Parents, Happy Kids", ,,Mamos, nemokančios mylėti" ir ,,Raising good humans". Aprašymus rengiu perskaičiusi visas penkias, susidėta eile džiaugiuosi.

,,Anger Management for Parents" sudaro šeši skyriai:

  1. Pykčio samprata
  2. Pyktis motinystėje ir tėvystėje
  3. Piktas vaikas
  4. Mamų ir tėčių pykčio valdymo įgūdžiai
  5. Emocinis įžvalgumas auginant vaikus
  6. Dažnos klaidos valdant mamų ir tėčių pyktį.

Inormacija knygoje pateikta trumpai, glaustai ir dalykiškai - tarsi konspektas. Nors stipriai koncentruota ir dalykiška, bet skaitosi lengvai. Trumpai ir aiškiai įvardyta kas ir kodėl vyksta su suaugusiųjų jausmais, kurie pratrūksta vaiko adresu. Svarbiausia šioje knygoje manau tai, kad rašoma kaip atpažinti, kad (net ir smulkūs nesusivaldymai, kurių suaugusieji gali net nepastebėti kaip žalingo elgesio) vaikas jau patyrė skriaudą ir suaugusiems svarbu imtis aktyvių veiksmų taisyti santykius su vaiku.

Iš mano susidaryto sąrašo, šią verčiausia laikyti namų bibliotekoje ir kartas nuo karto paskaityti ar pasilikti, kad būtų galima užmesti akį prisiminti, jei atsiranda sunkumų santykiuose su vaiku.


Malonaus skaitymo! =) 

Emilija