2020 m. rugsėjo 22 d., antradienis

,,Raising good humans"

 


 

,,Raising good humans"


 Hunter Clark-Fields

 
 
 
 2019 m.
 172 psl.
 ISBN 978-1684033881

 

Penktoji ir paskutinioji  knyga iš mano susidaryto sąrašo apie vaikų auginimą (,,Anger Management for Parents", ,,How to stop losing your sh*t with your kids'', ,,Peaceful Parents, Happy Kids", ,,Mamos, nemokančios mylėti" ir ši).

Skaitydama apie vaikų auginimą supratau du dalykus (a) jos visos daugiau ar mažiau apie tą patį (pirma pasirūpink savo emociniais ir fiziniais poreikiais kad turėtum jėgų ir kantrybės vaikui ir visada VISADA gerbti vaiką) ir (b) kur kas verčiau skaityti psichologijos knygas viena ar kita tema. Pavyzdžiui, knygose apie vaikų auginimą daugiausia kalbama apie pykčio valdymą, tik su pavyzdžiais apie vaikus (mažus žmones). Leidžiu sau taip lyginti, nes pernai buvau susidėjusi sąrašą psichologijos knygų apie pyktį. Dideli žmonės ar maži žmonės pyktis yra pyktis.

Grįžtant konkrečiai prie ,,Raising good humans" - ji dalykiška, informatyvi, autorė kartas nuo karto pateikia kokį švelnų sąmojį. Knyga švelniai nuotaikinga. Šios knygos ypatybė - pratimai. Taip kad čia ne tik vadovėlis apie vaikų auginimą bet ir pratybos. Su daug namų darbų! :)

Įžangą šiai knygai parašė C. Naumburg (autorė antrosios knygos mano sąraše - tos kur neverta skaityti), todėl perskaičius kaip ji išgyrė ,,Raising good humans", mano lūkesčiai krito iki šulinio dugno. Laimei prasta tik jos knyga, o ne gebėjimas atpažinti kitų gerą darbą :)

Smulkus trūkumas - knyga parašyta mamos, kuri augina vaikus kartu su vyru ir nedirba. Tad kai kurie patarimai, manau, dirbančioms mamoms gali nuskambėti naivokai :)


Malonaus skaitymo! =)

Emilija