2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

,,Sisteminis mąstymas organizacijų valdyme"




,,Sisteminis mąstymas organizacijų valdyme"



Aelita Skaržauskienė



2010 m.
164 psl.

ISBN 978-9955-19-196-4


Pradėkime gal tuo, dėl ko pasidžiaugti galima - paveikslėlių daug :) Mokslines knygas ir straipsnius skaityti kartais būna sausoka nes ,,taupo vietą" arba ,,ir taip aišku", o gal net ,,kam to reikia" ir neįdeda net vieno paveikslėlio. O čia tai jau tikrai nepagailėta. Taip pridėta, kad net tokių kokių nebuvo būtina įdėta :) Mano informacijos imlumui kuo daugiau vaizdinės informacijos, tuo geriau, tai valio!

Surinkta daug įdomios informacijos, bet jausmas tarsi gan padrikai sumesta. Tas tą sakė, o tas tą sakė, tas taip padarė, o va tas šitai... na ir kas iš to? O tas, kad skaitytojas šią tiriamųjų darbų santrauką turi analizuoti pats.

Į pabaigą pateiktas gan įdomus ,,Intelekto kompetencijų/lyderystės rezultatų sąveikos modelis". Ženklu ,,/'' paprastai žymima sinonimiškumas, čia, visgi jį reikia keisti į ,,ir". Sąveika tokia, kad visi vienas kitą veikia :) tai čia nelabai įdomu, bet įdomu trijų intelekto kompetencijų tipų išskleidimas.

Skaityti be užrašinės ir pieštuko gali būti sudėtinga, bet stipriai susikaupus galima rasti įdomių dalykų. Rekomenduočiau susipažintu su šia knyga. Daugelis MRU knygų prieinamos nemokamai elektroniniu formatu, ši deja nėra viena iš jų. Jei vadovavimo veiklos yra tiesioginė Jūsų kasdienės veiklos dalis, tai gal ir verta įsigyti, bet jei domitės tik dėl asmeninio tobulėjimo, tai vien pasiskaitymui rekomenduočiau pasiskolinti.


Malonaus skaitymo :)
Emilija