2016 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

,,Seksas ir miestas''





,,Seksas ir miestas"



Candace Bushnell




2001 m. (pirmas leidimas 1996 m.)
256 psl.
ISBN angliško leidimo: ISBN-10: 0446617687; ISBN-13: 978-0446617680



,,Seksas ir miestas'' man vienas smagiausių televizijos serialų, tad sužinojusi jog yra knyga, būtinai panorau ją perskaityti. Pagaliau gavau knyga ir sėdau skaityti :) Pradėjau skaityti...o vaje vaje koks nusivylimas... Knygos nuotaika prislėgta, bedvasė, net sakyčiau kiek pagiežinga. Veikėjai sarkastiški, palaidūniški. Meilė ir santykiai neegzistuoja. Egzistuoja vien žmogiški poreikiai, pomėgiai ir norai kuriuos siekiama patenkinti.

Parašyta daugiausia dialogo forma, daug šokinėja (nuoseklaus siužeto nėra). Tai kiek erzina. Kita vertus pateikiamos atskiros trumpos koncentruotos istorijos. Trumpa apimtimi perduodama plati mintis - profesionaliai parašyta.

Viskas taip tikroviška. Natūraliai paprasta net tai kas eiliniam žmogui nebūtų taip jau įprasta. Tam tikra prasme tai pribloškianti knyga. Parašyta daugiau nei prieš 20 metų. Aprašyta tikri gyvenimai. Daug keliavau, daug mačiau, bet tai kas čia aprašyta man dar matyti neteko.

Iš kitos pusės pažiūrėjus tai knyga be proto nuobodi. Siužeto nebuvimas ir tęstinis negatyvumas pribaigia.....

Mano skaitytas leidimas yra antrasis leidimas, kuris papildytas dviem skyriais kuriuose autorė išskiria Kerę ir poną Šaunųjį (Autorė pati apie tai informuoja įžangoje, todėl nesijaučiu išduodanti turinį). Autorė norėjo parodyti kad ,,laimingų pabaigų nebūna'', nors tai kokie santykiai buvo nupiešti pirmajame leidime ten laiminga pabaiga net nekvepia.

Knyga ir jos įkvėptas serialas bendra turi tik kelis veikėjų vardus ir kelias scenas. Tai visiškai atskiri dalykai tad jei vienas patiko tai nieko nesako apie antro patinkinamumą. Ko gero net sakyčiau kam patiko serialas tai knyga nepatiks... Būtent tas negatyvumas, pesimizmas, šokinėjimas....tai taip neįprasta, bet kartu ir taip įdomu. Tai vienintelis tokiu stiliumi parašytas kūrinys kurį man teko atrasti. Vien dėl to džiaugiuosi susipažinusi su šia plona knygele :)


Malonaus skaitymo! =)
Emilija