2017 m. lapkričio 16 d., ketvirtadienis

,,Užmiršto Egipto beieškant"





,,Užmiršto Egipto beieškant"



Jean Vercoutter





1999 m. (originalas pirmą kartą išleistas 1986 m.)
176 psl.
ISBN 9955-00-27-9
,,Baltų lankų" serija ,,Atradimai" ISSN 1392-3552

Įsigijau šią knygą seniai seniai kartu su ,,Raganos - šėtono sužadėtinės". Jos abi iš tos pačios serijos. Buvau dar mokykloje ir ką tik susidomėjusi istorija, tad pirkau knygyne viską ką įpirkau. Deja tuo metu mano meilė knygoms buvo labai savininkiška - rūpėjo kuo daugiau turėti ir turėjau tiek kad nespėjau skaityti. Taip ir liko, kad ,,Užmiršto Egipto beieškant" pragulėjo lentynoje arti manęs net keliolika metų.

O kaip gailiuosi, kad anksčiau neperskaičiau! Nedrąsiai pasvajodavau apie Egipto istorijos studijas, bet taip nedrąsiai, kad net matyt privengiau skaityti turimą knygą apie senovės Egiptą, kad tik neaitrinčiau ,,tuščių vilčių''. Jei būčiau perskaičiusi knygą, būčiau supratusi, kad jos nebuvo tuščios. Egipte (ir kaimyninėse šalyse) yra dar tiek daug ką veikti tiriant senovės Egiptą.....

Knygoje nuosekliai ir gan kritiškai aprašomi Egipto tyrinėjimai ir nuotykių ieškotojai bei mokslininkai pašventę senovės Egiptui savo gyvenimus. Ši knyga ne senovės Egipto istorijos knyga. ,,Užmiršto Egipto beieškant" galėtų turėti prierašą: ,,Susipažinkite su senovės Egipto tyrinėjimais ir išsiaiškinkite ar Jus galėtų sudominti egiptologo profesija." :)

Geriausia knygos dalis ko gero yra gausybė spalvotų iliustracijų: skulptūrų, pastatų, freskų fotografijų ir piešinių. Iliustracijos užima daugiau nei pusė knygos apimties. Kiekviena iliustracija pakomentuota. Pateikti pasakojimai itin gyvi - mažai telieka spėlioti kaip tai atrodė ar kas tai buvo :)


Malonaus skaitymo :)
Emilija










2017 m. lapkričio 10 d., penktadienis

,,German Essentials for DUMMIES"





,,German Essentials for DUMMIES"


Wendy Foster
Paulina Christensen
Anne Fox



2012 m.
180 psl.
ISBN 978-1-118-18422-6


Hm. Net nenoriu apie ją kalbėti :D Ar skaitėte mano atsiliepimą apie ,,Statistics Essentials for DUMMIES"? Jei taip, tai tiesiog pakeiskite knygos pavadinimą ir viskas tiks. 

Autorės rengdamos šią knygą pasistengė su kalbos vaizdingumu. Bet čia ir viskas. Sunku net būtų pasakyti kam tinka ši knyga. Aš šiuo metu mokausi vokiečių kalbą ir tikėjausi, kad ši knyga bus kaip išplėstinis konspektas - visi esminiai vokiečių kalbos gramatikos dalykai su pavyzdžiais, o šioje knygoje šiek tiek gramatikos dalykų su pavyzdžiais. 

Bent jau buvo smagių pavyzdžių :) nes šiaip tai pinigai išmetimas į balą :D


Linksmo skaitymo! :)
Emilija