2018 m. kovo 31 d., šeštadienis

,,Įpročio galia"





,,Įpročio galia: kodėl mes darome tai ką darome ir kaip tai pakeisti"




Charles Duhigg

 
408 psl.
2014 m. (orig. 2012 m.)
ISBN: 9789955236238



Tai viena praktiškiausių mano skaitytų knygų. Aš ją įsigijau, nes norėjau daugiau sužinoti apie įpročius. Kad įpročiai nepaprastai svarbūs gyvenime žinojo jau senovės lietuviai iš kurių ir atėjo posakis ,,įpratimas blogiau nei prigimimas". Tai štai ,,Įpročio galia" išaiškina šį teiginį su pavyzdžiais ir padeda suprasti kaip formuoti pageidaujamus įpročius ir kaip svarbu puoselėti turimus patinkančius įpročius. 

Aš skaičiau šios knygos leidimą anglų kalbą. Šio leidimo viršelį ir matote. Lietuviškasis leidimas yra parengtas ,,Baltų lankų" leidyklos. 

,,Įpročio galia" ir dalykinė ir savipagalbos knyga. Tuo ji ir puiki - ji rimta knyga, o ne nukreipta vienai siaurai auditorijai tikintis priblokšti terminų statistikos gausybe (mokslininkams) ar stebuklingų ,,išgijimo'' istorijų pardavimo (turintiems pinigų). Šioje knygoje paaiškinama išsamiai kas yra įprotis, kaip jis atsiranda, kaip pradėta tirti ir pažintas įprotis, kaip formuoti ir saugoti pageidaujamą įprotį ir kaip naikinti nepageidaujamą.

Tai antroji iš dviejų (tarp mano skaitytų savipagalbos knygų) knygų, kurias manau vertinga perskaityti ir ,,neturintiems problemų''. Vieni ,,neturintys problemų" jų tiesiog nepripažįsta, kiti iš tikro neturi. Neturintiems problemų, susipažinimas su šiomis dvejomis knygomis, bus pagalba jų ir neįgyti :) Antroji iš dviejų knygų jau anksčiau aprašytoji ,,Geros nuotaikos vadovas".

Iš visos širdies ir viso proto rekomenduoju perskaityti ,,Įpročio galia".


Malonaus kaitymo! :)
Emilija