2021 m. liepos 25 d., sekmadienis

,,20 000 mylių po vandeniu"



,,20 000 Leagues under the Sea"





Žiulis Vernas



2011 m. (orig. 1869 m.)
Trukmė: 16:43:09
Skaitė: LibriVox savanoriai


Nuotykiai. Fantastika. Nuostabi knyga...

Šiame romane pristatoma pas kapitoną Nemą besisvečiuojančio profesoriaus vidinė kova tarp jo troškimo sužinoti tai, ką žino kapitonas Nemas ir troškimo grįžti į paliktąjį pasaulį. Romaną sudaro daugybė skirtingų nuotykių. Man pats įspūdingiausias nuotykis yra Atlantidos lankymas. Net kelis kartus perleidau per ausis :) Jei aš būčiau šis profesorius, man irgi būtų sunku pasirinkti ar pasilikti ir sužinoti ar grįžti ir papasakoti... Ypač dėl to, kad kapitono Nemo povandeniniame laive patogu, skanu ir be galo daug knygų :D

Tai viena iš dviejų knygų (pirmoji), kuriose sutinkamas kapitonas Nemas (antroji yra ,,Paslaptingoji sala"). Kuo daugiau galvoju apie kapitoną Nemą, tuo veržliau į mintis lenda Elonas Maskas. Tarsi ne tik Ž. Verno numatytos technologijos vienokia ar kitokia forma tapo realybe, tačiau ir gimė žmogus, kokį Ž. Vernas sukūrė. Na, jei jau taip, tai ne sukūrė, o numatė :)

Jei ką nors domintų audio knyga anglų kalba, ją galima atsisiųsti čia ,,20 000 Thousand Leagues under the Sea'' (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus).

Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija