2022 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

,,Das Leben ist keine Kunst: Geschichten von Künstlerpech und Lebenskünstler''




,,Das Leben ist keine Kunst: Geschichten von Künstlerpech und Lebenskünstler''



Wladimir Kaminer


2015 m.
257 psl.
ISBN 978-3442547302


Ponas Vladimiras rašo itin buitišku stiliumi, tačiau preciziškai suredaguota vokiečių kalba, todėl jo knygos itin savitos. Šioje knygoje ir toliau aprašomi kasdieniai dalykai: savos ir svetimos patirtys. Šios knygos humoras yra tipiškas jo knygoms. Humoro stiliaus prasme, visos W.Kaminer knygos vienodos. Vistik turiniu ši knyga knyga išskirtiniausia.

Net knygos viršelis nepriekaiškingai tinka knygos turiniui, kas pono Vladimiro knygoms ne visuomet pasiseka :) Jo knygų viršeliuose dominuoja raudona ir mėlyna spalvos. Geltona rečiau. Geltonas fonas labai pagyvina, o tas (ne)meniškas paveikslas kaip į taikinį. Kas yra menas? Gyvenimas menas ar ne? Istorijos apie menininkus kuriems nepasisekė arba žmonės, kurie itin kūrybiškai išnaudojo susidariusias gyvenimo sąlygas ir suteikia galimybę svarstyti: gyvenimas menas ar ne?

Susipažinusi esu jau su 6-7 W.Kaminer knygom. Aprašyta kol kas tik viena ,,Mein Leben im Schrebergarten". Atsilieku su jo knygų aprašymais greičiausiai dėl to, kad jos visos tokios panašios ir ką jau ten berašyti....Atrodo po to kai parašai ,,buitiškas humoras, lengvas skaitalas" toliau nebent turinį pradėt atpasakot. Yra kelios knygos, kurios kitokios. Tos, kurios parengtos pagal temas, o ne šiaip dienoraščio tipo pasakojimai ,,kas papuola" nes gi reikia greičiau priduoti leidėjui. Ši viena iš tematinių jo knygų. 

Nuotaikingo skaitymo! :)
Emilija