2022 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

,,Die Hungrigen und die Satten''




 ,,Die Hungrigen und die Satten''


Timur Vermes

2019 m. (pirmas leidimas 2018 m.)
512 psl.
ISBN 
978-3-404-17886-5


Baltai juodas viršelis matyt yra autoriaus prekės ženklas :) Puikiai sumanyta! Iš mano patirties: sunkiai atmenamas vardas, visgi iškart atkreipiau dėmesį į knygą, nes jau buvau skaičiusi ,,Jis ir vėl čia", o šis viršelis ,,toks pat", tad pamaniau ,,čia to paties rašytojo knyga, bus gera" ir pačiupau :)

Pradėsiu nuo to, kad rašytojas yra išskirtinių gebėjimų stebėti visuomenę žmogus. Talentingas rašytojas, nes savo pastebėjimus sugeba perduoti būdu, kur kelias veda tiesiai plačias akis ir dideles ausis. Tai antroji autoriaus knyga pakliuvusi man į rankas. Ją ir pasirinkau, nes pirmoji skaityta (,,Jis ir vėl čia") buvo neįtikėtina. Abejoti šio rašytojo talentu ir knygos verte neturiu priežasties. Pasakius tai, nebelieka gerų žodžių kalbant apie tai ką radau šioje knygoje. Su pasibaisėjimu man į smegenis ji lindo, su pasišlykštėjimu ten pasiliko. Deja verslas, politika ir žiniasklaida yra būtent tokie kokius juos atspindėjo savo žodžiais autorius.

Knyga apie tai, kaip turintys galimybę pralobti griebiasi jos, kad ir kokia menkystiška ji būtų, kad ir kiek žmonių dėl to išnaudota būtų. Autorius parodė kaip politikai, verslas ir žiniasklaida pelnosi iš žmonių gyvenimo tragedijų.

Įsisavinau šią knygą audio formatu - perskaitytą talentingo vokiečių aktoriaus Christoph Maria Herbst. Kadangi šis aktorius dažnai vaidina komedijose šiknius, tad jo balsas (atitinkamų vaidmenų kontekste) ypatingai pritiko knygos tematikai :)

Visa sąžine rekomenduoju susipažinti su šia knyga. Ji gali stipriai praverti akis ir atgaivinti supasyvėjusią sąžinę. Tai vyksta, ir vyks kol mes elgsimės klausydami savo tik pasyvios sąžinės.

Atbudinančio skaitymo!
Emilija