2023 m. rugpjūčio 5 d., šeštadienis

,,The Journals of Robert Falcon Scott; Vol 1 of 'Scott's Last Expedition' ''



,,The Journals of Robert Falcon Scott; Vol 1 of 'Scott's Last Expedition' ''




Robert Falcon Scott


2010 m. (orig. 1913 m.)
Trukmė: 19:11:50
LibriVox

Man, dar viena nepaprasta kelionė į pietų ašigalį. Dienoraščio autoriui paskutinė. Šios kelionės išskirtinumas yra tas, kad, nors ir skubėjo lenktynėse dėl pietų ašigalio pasiekimo, tačiau kelionės pagrindas buvo mokslininkas. Ekspedicijos dalyvių sąrašas gausus įvairių sričių mokslininkų.

Ekspedicijos narių įspūdžiai pastebėjus, kad plėšrieji banginiai sumanūs medžiotojai ir net gi medžioja grupėmis, šildo viduj. Per visą dienoraštį jaučiamas nuoširdus gamtos pažinimo džiaugsmas.

Čia dalis kelionės. Tai pirmoji dienoraščių pusė. Labai tikiuosi kad greitai pasirodys ir antra dalis. LibriVox bibliotekoje rodoma kad rengiama dar viena šio autoriaus knyga, labai tikiuosi, kad tai antroji dalis. Kitaip teks pirkti spausdintą knygą :)

Jei ką nors domintų audio knyga anglų kalba, ją galima atsisiųsti čia ,,The Journals of Robert Falcon Scott; Vol 1 of 'Scott's Last Expedition' " (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus).


Įkvepiančio nuotykio!
Emilija :)

2023 m. rugpjūčio 4 d., penktadienis

,,Raišteliai"





,,Raišteliai"




Domenico Starnone



2018 m. (orig. 2014 m.)
158 psl.
ISBN 978-609-01-3481-8

Knyga prasideda emocingais, isteriškais paliktos moters laiškais. Perskaičius kelis puslapius jau galvojau: ,,Kaaaaas per .....?!". Moterų isteriją skaityti visai nemalonu (vargšai vyrai į kuriuos jo nukreiptos būna....). Toliau pagerėjo. Na.... ,,Pagerėjo" ta prasme, kad moteriškos isterijos sumažėjo, tačiau pati istorija tragiška. Praktiškai tai yra vyro neištikimybės sugriautos šeimos portretas. Gilus nėrimas į vyro vidų (kas knygose reta, tad ta prasme įdomu buvo). Skaitydama vis mąsčiau čia knyga apie itališką vyrą ar apie itališką šeimą. Perskaičius pasilikau ties: apie vyro neištikimybės poveikį šeimai.

Trumpa knyga. Perskaičiau vienu prisėdimu. Nesirinkau jos, gavau dovanų. Viršelis nei šis nei tas...tos dvi poros vyriškų ir moteriškų kojų tvarkoj, bet kur gi raišteliai? Ir tikrai raišteliai čia itin svarbūs, pavadinimas kaip tik, bet viršelis net nesistengia paremti pavadinimo. Netraukė skaityti kai pamačiau knygos aprašymą, bet užėjo ūpas kam nors trumpam, o ši, vargu ar atskiros knygos verta, tad kaip tik tiko aktualiam trukmės poreikiui.

Itin realistiškas emocijų vaizdavimas. Buvo įdomu, nors gan nemalonu dėl paties turinio.

Vis neapsisprendžiu verta ar neverta skaityti, rekomenduoti ar ne.... Nenorėjau skaityti, skaitydama patyriau įdomių emocijų, perskaičius šiek tiek laiko gaila. Vistik jei nuspręsite skaityti...

...kantraus skaitymo! :)
Emilija