2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

,,Raganos - šėtono sužadėtinės"

Serija ,,Atradimai"




,,Raganos - šėtono sužadėtinės''


Žanas Mišelis Salmanas


1998 m. (originalas išėjo 1989 m.)
192 psl.
ISBN 9986-861-84-5
(Atradimų serijos ISSN 1392-3552)


Susigundžiau ją įsigyti, nes tai buvo pirmoji mano užtikta knyga apie raganas. Na taip, tiesa, apie raganas yra daugybė knygų, tačiau ta daugybė yra dažniausiai fantastiniai romanai, tad visos raganos jose tiesiog fantazijos vaisius. O štai ši maža knygelė istorinių duomenų rinkinys :)

Knygoje raganystės istorija pateikiama nuo pačių užuomazgų, kurias galima datuoti net XII-XIII amžiumi, ir aprašoma iki pat šiuolaikinių raganystės tradicijų. Autorius atskiria raganystės pagrindus, aprašo sąlygas, kurios buvo pagrindas raganystės mitui. Aprašymai, istorijos grindžiami istoriniais faktais, autorius pateikia, tam tikrais klausimais, ir priešingas nuomones ar teorijas, tad malonu žinoti, kad skaitoma informacija yra objektyvi, o ne cenzūruota, pagal kažkieno įsitikinimus.

Autorius pateikia labai gražiai, nuosekliai susistemintus raganystės istorijos duomenis. Pateikti dokumentų, tikrų įvykių pavyzdžiai. Knyga pilna iliustracijų (paveikslų, graviūrų, skulptūrų, dokumentų atvaizdų), kurios pateikiamos su išsamiais komentarais. Tai nedidelės apimties informacinis leidinys tinkantis vienam ar dviems vakarams su knyga :)

Knygoje daug iliustracijų, yra įdomybių, kurių mokykloje ar žiniasklaidoje nesužinosi, tačiau tai pakankamai vadovėlinis leidinys, tad tiems, kurie nėra knygų mėgėjai ar besižavintys raganyste, gali būti ilgu skaityti net ir tokią - apimtimi nedidelę - knygą.


Malonaus skaitymo :)
Emilija