2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

,,Administravimas. Teorija ir praktika"

Serija ,,Vadybos klasika"




,,Administravimas.
Teorija ir praktika''




Henris Fajolis


2005 m. (1916 m. veikalo ,,Pramoninis ir bendras administravimas" vertimas)
135 psl.
ISBN 9955-501-91-X

Kaip jau primena serijos pavadinimas, H. Fajolio (Henri Fayol) darbas yra vienas iš vadybos klasikos darbų. Savo veikalą H. Fajolis paskelbė 1916 m. Prancūzijoje (anglų kalba pirmą kartą buvo išleistas tik 1940 m.).

H. Fajolis ,,Pramoninį ir bendrąjį administravimą" parašė iš ilgametės vadovavimo praktikos. Įdomu tai, kad perskaičius šį nedidelį veikalą (nurodytos apimties 20 psl. dar skirti leidėjų mintims ir nuomonėms), matyti, kad tai kas vyko prieš gerą šimtmetį vis dar vyksta ir dabar. Tuo metu kai H. Fajolis kaupė savo patirtį, visuomenė gyveno industrializacijos laikotarpiu - kuomet ekonominės veiklos pagrindinė sritis buvo pramonė. Šiuo gi metu gyvename informacinėje (kartais dar vadinamoje ,,žinių") visuomenėje, kur didžiausia vertybė yra informacija (žinios). O štai administravimo, organizacijų valdymo sistema vis tik ta pati!

Norint malonaus vakaro su knyga, vargu ar tai pats geriausias pasirinkimas, tačiau svajojančiam apie nuosavą verslą ar besitikinčiam daryti karjerą vadovavimo srityje, tai būtinos žinios. (Autorius mano, kad šios žinios reikalingos visiem, kieno darbinė veikla yra susijusi su organizaciniais darbais.) Autorius labai aiškiai, konkrečiai išdėsto savo siūlymus - nereikia būti socialinių mokslų daktaru, kad suprastum kas čia parašyta ir sugebėtum atrasti šių žinių taikymo galimybes - tai stipriai padidina knygos vertę.


Malonaus skaitymo :)
Emilija