2018 m. spalio 19 d., penktadienis

,,Pepe Satan aleppe: takios visuomenės kronikos"




,,Pepe Satan aleppe: takios visuomenės kronikos"


 

Umberto Eco


 

2017 m. (orig. 2016)
454 psl.
ISBN 978-609-466-220-1



Iki ši knyga pakliuvo man į rankas, nebuvau visiškai nieko girdėjusi apie italą Umberto Eco. Jei kas nežinot jo, tai sakyčiau jis kaip itališkasis Parulskis? Jei negerai įvertinau, tai žinantieji apie Umberto Eco, prašau, mane pataisykite.

Stora knyga. Atspausdinta ant storo popieriaus, didelėmis raidėmis, tai stora. Storesnė nei būtina... bet kokia yra tokia yra, pagal leidėjus neteiskim :) Taigi, knyga suskirstyta skyriais, o kiekviename skyriuje po kelis Esė. Vėl gi, vien iš pažiūros nusprendžiau, kad tai bus puiki knyga priešmieginiams skaitiniams. Kas vakarą prieš miegą po vieną esė. Argi ne puiki mintis? Puiki. ....teoriškai. Kai pradėjau skaityti, tai skaičiau, skaičiau, skaičiau, skaičiau ir niekaip negalėjau sustoti. Na gerai, galėjau, sustojau, bet vis tiek perskaičiau per dvi dienas. Tiek to ilgalaikio skaitymo malonumo :) 

Skaityti šią knyga, tai tarsi įlįsti į protingo žmogaus smegenis. Perskaičiau kartą ir skaitysiu dar ir dar tikrai ne kartą. Tik šį kartą jau gal kukliau, po esė ar dvi. Tai ką jis rašo nėra vienkartinio patyrimo dalykai - tai nėra intriguojančios istorijos romanas ar žurnalistinės naujienos. Ši knyga tai pamąstymai apie visuomenę. Metai eina, kartos keičiasi, o problemos visuomenėje išlieka vis tos pačios. Tai visuomenės atvaizdai, tai požiūris į visuomenės problemas. Ši knyga aktualumo nepraras. O jei netyčia ateis toks laikas, kad šios problemos bus išspręstos, tada ši knyga bus šiek tiek istorinė :)

Džiaugiuosi perskaičius, dar labiau džiaugiuosi, kad turiu nuosavą egzempliorių ir kada panorėjusi galiu grįžti prie jos.


Malonaus skaitymo! :)
Emilija