2020 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

,,High-Rise"

    




,,High-Rise"

 


J. G. Ballard 

 

2015 m. (orig. 1975 m.)
Audio knyga. Laikas 06:37:24
Skaitė: Tom Hidlston


Dar viena knyga, kurią pasirinkau pagal skaitovą :) Deja šįkart pasisekė ne taip labai kaip su knyga, kurią skaitė Benedict Cumberbatch...

Skaitovas puikus, čia nei pridėsi nei atimsi. Kūrinys parašytas meistriškai! Deja per tą meistriškumą man ir nenusisekė. Autorius vaizduoja tam tikrą visuomenės virsmą, visuomenės visuomenėje susiformavimą, kuris vystėsi vedinas modernumo (konkrečiau architektūros proveržių). Atskiri įvykiai ir nuoseklus vyksmas vaizduojami taip tikroviškai, kad kartais net šleikštulys ėmė. Ne detalumas, tačiau žmogaus gyvuliškumo galimybė buvo sunkiai pakeliama. Paskutines pora valandų vos ,,prasistūmiau''... Nenorėjau palikt nebaigtos knygos. 

Lietuvių kalba šios knygos neradau. Radau tik kad Lietuvoje buvo rodomas pagal šią knygą pastatytas filmas. Lietuviškai pavadinimą išvertė ,,Aukšta klasė''. Įdomu. Įdomu, nes susipažįstant su šia istorija man pavadinimas siejosi labiau su tuo neapsakomu dangoraižiu, nei su visuomenės klasėmis. Labiausiai dėl to matyt, kad visų leidimų viršeliuose vaizduojami daugiabučiai :D bet ir dėl to, kad tame daugiabutyje gyveno įvairių visuomenės klasių atstovai.

Kūrinys tikrai aukštos klasės { :) }, tad jei visgi nepabijosite mano atsiliepimų apie šleikštulį keliančius tekstus ir rinksitės skaityti/klausyti, linkiu stipraus skrandžio :)


Malonaus skaitymo arba klausymo! =)
Emilija