2021 m. gruodžio 10 d., penktadienis

Kengūros kronikos


Marc-Uwe Kling



1-a knyga ,,Die Känguru Chroniken"

    2009 m., 271 psl., ISBN 9783548372570

2-a knyga ,,Das Känguru Manifest"

     2011 m., 302 psl., ISBN 9783548373836

3-ia knyga ,,Die Känguru Offenbarung" 

     2014 m., 400 psl., ISBN 978-3-548-37513-7

4-a knyga ,,Die Känguru Apokryphen" 

     2018 m., 208 psl., ISBN 9783548291956


Trumpos kasdieniškos istorijos, kuriomis arba tiesiog pralinksmina arba duoda ir susimąstyti. Intelektualiai suformuoti juokai. Rašytojas nusimato sumanus žmogus beesąs. 

Suskamba durų skambutis (prieš tai niekas nevyko), rašytojas atidaro duris, o ten stovi Kengūra. Kengūra išreiškia komunistiškas pažiūras. Žodžiais. Veiksmai, švelniai tariant, kiek kitokias :) Pirmojoj knygoj viskas lengva, linksma. Antra ir trečia knygomis bandoma formuoti nuoseklią istoriją. Nuoseklumas yra, bet labai viskas išverstai politiškai. Antra knyga nusirašo į šalį jau, o trečia visai kratinys, dažnai net nejuokinga. Per daug giliai į politinę filosofiją su paviršutiniškais juokais lendama. Kažkaip nesiderina. Po antros toliau skaičiau tik dėl to, kad nenorėjau serijos pusiau skaitytos palikti. Ypač kai tai toks populiarus leidinys. Norisi nuomonę turėti, o pusiau paskaičius kažkaip nei šis nei tas reikšti nuomonę, net nelabai išeina nuomonę turėti kol neperskaityta iki galo :) Tai štai per trečia vos prasistūmiau, o ketvirtoji buvo atgaiva! Ketvirtoji grįžo prie paprastų, kasdieniškų, bet prasmingų visuomeninio gyvenimo situacijų ir apsvarstymų.

Šias knygas dalinai klausiau, dalinai skaičiau. Jei yra galimybė rekomenduočiau garso įrašus. Knygas įgarsina pat autorius. Marc-Uwe Kling yra puikus skaitovas! Pirmąją knygą klausausi dar kartelį. Trumpos linksmos istorijos labai tinka kaip pakaitalas muzikai užsiimant buities darbais ar kokia kita suderinama veikla. Jei ką ir praleisi kol siurblį atsineši, daug neprarasi. Istorijos trumpos ir atskiros. Kartais susiję, nes paskesnėse istorijose būna užuominų į ankstesnes istorijas, bet ne tiek daug, kad būtų būtina nepraleisti nei žodžio. Ketinu ir ketvirtąją knygą kartas nuo karto taip paklausyti. Pirmoji ir ketvirtoji tikrai nuotaikingos :)

Nuotaikinga, intelektualu ir ko gero niekam neįžeidu, kas satyroms ne taip ir dažna.

Smagaus skaitymo ar dar smagesnio klausymo! :)
Emilija