2022 m. birželio 27 d., pirmadienis

,,Ich habe ein Buch geschrieben..."




,,Ich habe ein Buch geschrieben - Was nun?: ein Ratgeber für Autoren''



Wilhelm Ruprecht Frieling


2021 m.
148 psl.
ISBN
978-3947738304


Labai praktiška knyga. Iš tikrųjų praktiška. Jei kažkas Vokietijoje gyvendamas parašė knygą ir ją išleisti nori, čia aprašyti visi svarbūs dalykai. Parašyta ir ką daryto, ko nepamiršti jei pats nori leisti knygą. Autorius daug metų dirbęs leidėjų kuo puikiausiai konkrečiausiai pataria.

Vienu dalyku knyga nustebino - ji praktiškai naudinga! :) Mėgstu paskaitinėti dalykines knygas. Paprastai skaitau amerikiečių patarimų knygas, o jose niekuomet iki galo neparašyta, visuomet nutylėta, tad nieko praktiškai naudingo iš tikro nerasi. Arba man tik pakliuvo tokios knygos :D Kaip ten bebūtų, ši knyga naudinga. Na tik tiems kas Vokietijoje, nes tarp valstybių yra reguliavimo skirtumų, o ši knygelė parengta pagal Vokietijoje galiojančius įstatymus.

Dalykines knygas čia aprašinėju retai, bet šia įdomybe pamaniau pasidalinsiu. Na ir bus pačiai priminimas kur rasti informacijos jei sumanysiu parašyti knygą ir ją išleisti Vokietijoje :D O kodėl gi ne... su tokia instrukcija reikia tik rankraščio!

Smagaus knygų leidimo! :D
Emilija

2022 m. birželio 25 d., šeštadienis

,,Kinder sind ein Geschenk..."




,,Kinder sind ein Geschenk: aber ein Wellness-Gutschein hätts' auch getan''




Sabine Bode

2016 m.
psl. 141
ISBN 978-3-8303-3418-7


Tikėjausi knygos, kurioje juokaujama apie tai kaip mamoms ir tėčiams trūksta laiko sau. Ji atrodė švelniai nuotaikinga - viršelis toks nekaltas, toks nekaltai išdykusiai linksmas :) Deja... Knyga gal ir bando būti apie tai, bet atrodo kad autorė tiesiog nekenčia vaikų, kad jai iš tikrųjų gaila kad ji turi vaikų. Kai pradedi jausti tą potekstę, kad jai nepatinka vaikai, tie jos juokeliai pradeda darytis nebe juokingi ir knyga tampa liūdna, o autorės darosi gaila.

Gal ir yra auditorija žmonių, kuriems ši knyga patinka, tik aš nesugalvoju kokia ji, ir tikrai nežinau ko palinkėti.... O gal vietoj linkėjimo skaitymui šįkart tiesiog nelinkėsiu skaityti.

Emilija


P.S. 2020-ais ir 2022-ais buvo išleisti dar du leidimai.... Kažkam tikrai patiko ši knyga :D

2022 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

,,OPEN"



,,OPEN. Das Selbsporträt"



Andre Agassi


2019 m. (orig 2009 m.)
608 psl.
ISB
N ‎ 978-3426274910

Tikrai atvira autobiografija. Stiprūs jausmai (ir geri ir liūdni), detalūs aprašymai. Skaitydama stebėjausi, kaip taip pavyko. Taip detaliai, kad skaitydamas gali jaustis tarsi ten esi. Perskaičiau knygą sužinojau kaip ji atsirado. A. Agasis daug kartų, daug valandų kalbėjosi su biografu. Kalbėjosi apie tai ką tuo metu prisiminė. Jų pokalbiai buvo įrašomi. Vėliau asistentai tuos įrašus, tuos pasakojimus chronoligine ir logine seka sudėjo ir gavosi knyga. Būten dėl to, kad tai buvo laisvi A. Agasi pasakojimai, o ne pastangos kažką apie save parašyti, ši knyga tokia gyva ir įtraukianti.

Pavadinimu jau smagiai sužaista... o šaunus viršelis dar prideda! Sakoma kad veide viska tiesa parašyta, kad akys sielos veidrodis... Tad šios knygos viršelis tarsi sako ,,imkit mane ir skaitykit", o tas ,,mane'' yra ir knyga ir p. Agasis.  

Paprastai mano aprašymai būna trumpi, kai knyga prasta. Ši tikrai ne prasta. Bet čia daug nepridiskutuosi. Čia žmogus atvirai apie savo gyvenimą pasakoja. Ar daug prikomentuosi? Tokią knygą reikia pačiam paskaityti, o ne kitų pasakojimų apie ją klausyti.


Įsijaučiančio skaitymo! :)
Emilija