2024 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

,,Apie liturgijos dvasią"






,,Apie liturgijos dvasią"




Romano Guardini



2015 m. (orig. 1918 m.)
96 psl.
ISBN 978-9955-29-301-9

Stovėjo knygyne gražiai išstatyta matomoj vietoj, akis užkliuvo pirma už viršelio (simetrija, spalvingumas, ne piešinys, piešinio iki šiol nesuprantu) o tada už pavadinimo. Žodis ,,liturgija" man buvo visiškai nesuprantamas. Daug kartų girdėtas, bet nesuprantamas, tad pamačius knygą, kuri vadinasi ,,Apie liturgijos dvasią" tai kaip ir atrodo jog ją perskaičius turi paaiškėti kas yra liturgija :) Na ir įsigijau :)

Gera knyga. Lengvai skaitosi (tikrai gerai parašyta), tik bėda, kad vietomis jaučiu ryškų žynių stygių, kad galėčiau suprasti apie ką rašoma. Knygoje aprašoma liturginė malda, liturginis stilius ir pan. Tai viena ką tikrai gerai supratau skaitydama šią knygą yra tos atskiros dalys, pvz.: žinojau kas yra stilius, bet nebūčiau galėjus išreikšti žodžiais, o dabar galiu.

Aš ją dar atsiversiu....ne visą nuo pradžios iki pabaigos, bet atskirus skyrius dar pažiūrinėsiu. Kažkaip gera ją skaityti...

Ar sužinojau kas yra liturgija? Nedrąsiai, bet taip :) Iki pat knygelės pabaigos sukau galvą dėl jos. Perskaičiusi pabandžiau suformuluoti mintį pagal tai ką skaičiau, o tada susiradau ,,liturgiją" žodyne. Ir ką Jūs! Pavyko :) Aišku ne žodis žodin..... bet esmę supratau, tad mano akyse šios knygos vertė dar labiau iškilo - jį pateikia tai ką siūlo :)


Informatyvaus skaitymo! :)
Emilija