2018 m. sausio 14 d., sekmadienis

,,Ema"




,,Ema"




Džeinė Ostin




1815 m.



Penktasis iš septynių Džeinės Ostin (orig. Jane Austen) romanų jau baigtas. Ak! Kokia laimė, kad jis baigtas.... Ko gero nuobodžiausia knyga mano gyvenime. Audio knyga, tad tiksliai žinau, kad iš viso buvo 18-a mano gyvenimo valandų, kurių mažiau gaila būtų jei būčiau praleidusi jas tinginiaudama...bet gi turiu poreikį nenumesti pradėtos knygos, tad teko atkentėti.

Visi Džeinės Ostin kūriniai turi tą patį formatą, tą pačią socialinę aplinką. ,,Įtikinėjimas" apie moters svarstymus dėl praeities pasirinkimo, ,,Mensfildo parkas" apie mergaitės suaugimą ir tapimą moterimi, ,,Protas ir jausmai" apie seserų meilės paieškas, ,,Puikybė ir prietarai" apie moters emancipaciją iš nuolankaus paklusnumo, atitinkamai ,,Ema'' yra apie draugių meilės paieškas. Tik štai ,,Ema" trijų dalių kūrinys, kurį buvo galima nusakyti viena dalimi. Tiek ištęsta, tiek lėkštų dialogų prirašyta, kad jau net nesustabdydavau indus plaudama :/ (dėl tekančio vandens paprastai nesigirdi ką kalba, tad knygas sustabdau)

Dideliems Džeinės Ostin gerbėjams patiks ir ši knyga. Kai yra ribotas mėgstamo ištekliaus kiekis juk kiekvienas puslapis brangus. Man Džeinės Ostin kūriniai patinka saikingai, tad ,,Ema" man buvo tikra kankynė.

LibriVox.org puslapyje prieinama legali ir nemokama audio knyga anglų kalba ,,Emma". Ši organizacija turi programėlę telefonui, kurioje knygas galima klausyti knygas jas atsisiuntus į telefoną ar tiesiogiai leidžiant interneto ryšiu.


Greito skaitymo! :)
...arba neskaitymo :]
Emilija