2018 m. sausio 10 d., trečiadienis

,,A Woman Who Went to Alaska"




,,A Woman Who Went to Alaska"



May Kellogg Sullivan





1902 m.

Trumpa, lengva, turtinga - tokiais trimis žodžiais apibūdinčiau šią knygą. Daug vyrų keliavo į Aliaską ieškoti aukso, tačiau su jais vykdavo ir moterys. Vienos eidavo į aukso paieškas pačios, kitos užsiimdavo paslaugų teikimu kaimeliuose, pvz. autorės minimos keturios švedės seserys atidarė restoraną. Dauguma knygų apie Aliaską yra knygos apie vyrus, kur moterys tik papildomi konteksto elementai, todėl buvo įdomu paskaityti koks buvo tas moters gyvenimas Aliaskoje.

,,A Woman Who Went to Alaska" yra Mei Kolog Salivan (orig. May Kellogg Sullivan) dienoraštis. Mei į Aliaską vyko du kartus. Abu kartus dėl sveikatos, tad ji pati netraukė aukso paieškų takais, tačiau pasilikdavo kaimeliuose, kur buvo ir taip per akis darbo. Žiemoti likdavo nedaugelis. Jos pačios peržiemotu laikmečiu kaimelyje gyveno ji ir keli vyrai svetimšaliai. Autorė juos vadina ,,baltaisiais". Vietiniai Aliaskoje eskimai.

Mei liko kaimelyje, todėl pati didelių nuotykių nepatyrė ir jos knyga panaši į Rokvelo Kento ,,Wilderness: A Journal of Quiet Adventure in Alaska", tačiau Mei savo dienoraštyje aprašo kelis jaudinančius įvykius, kurios patyrė jos pažįstamo žmonės ar teko stebėti pačiai. Gamtos galia didžiulė. Žmogus tik gėlė pievoje prieš gamtos stichijas.

Mano skaityta knyga buvo skaityta ausimis :) Kas vakarą po skyrelį ar du. Paskutinėmis dienomis kiek sparčiau :) Šiaip ar taip, šio dienoraščio istorijos yra labai malonūs skaitiniai vakarais prieš miegą.

LibriVox.org puslapyje legali nemokama audio knyga anglų kalba ,,A Woman Who Went to Alaska". LibriVox.org turi programėlę telefonui, kurioje knygas galima klausyti atsisiuntus į telefoną ar tiesiogiai leidžiant interneto ryšiu.


Malonaus skaitymo! :)
...ar klausymo :]
Emilija