2018 m. sausio 14 d., sekmadienis

,,Nortangerio abatija"





,,Nortangerio abatija"



Džeinė Ostin


 


1818 m.

,,Nortangerio abatija" yra mano perskaitytas šeštas romanas iš Džeinės Ostin (orig. Jane Austen) parašytų septynių romanų. Džiaugiuosi, kad jie artėja prie pabaigos nes jau truputį pavargau nuo XIX amžiaus pažiūrų. Tačiau! :) ,,Nortangerio abatija" yra pati nenuobodžiausia :) (jau skaitytos ir ,,Įtikinėjimas", ,,Mensfildo parkas", ,,Protas ir jausmai", ,,Puikybė ir prietarai", ,,Ema''). Kol kas tai pirmoji Džeinės Ostin knyga, kurioje vyrauja ne ,,vyro paieškos" tema :)

Gal truputį poveikį daro ir tai kad klausiau šios knygos iškarto po ,,Ema", o toji man labai nepatiko. Kartais po labai prastos knygos net vidutiniška atrodo puiki. Gal kažkiek veikia ir tai :) Visgi ,,Nortangerio abatija" turi keletą viena po kitos einančių, tačiau ne atskirų, o švelniai persidengiančių įvykių linijų, kurių spektras platesnis nei ,,nuo vieno vyro prie kito", o tai Džeinės Ostin knygose yra neapsakomas pagyvėjimas :)

Ši knyga buvo parengta leidybai dar 1803 m., tačiau leidėjas nupirkęs knygą atsisakė publikuoti. ,,Nortangerio abatija" yra 1798-1799 m. populiarių gotikinių romanų satyra.

LibriVox.org puslapyje pasiekiama legali nemokama audio knyga anglų kalba ,,Northanger Abbey". LibriVox.org turi programėlę telefonui, kurioje knygas galima klausyti atsisiuntus į telefoną ar tiesiogiai leidžiant interneto ryšiu.


Malonaus skaitymo! :)
...ar klausymo :]
Emilija