2019 m. spalio 28 d., pirmadienis

,,The Anger Trap"

 


,,The Anger Trap:
Free yourself from frustrations that sabbotage your life"


Dr. Les Carter


2003 m.
199 psl.
ISBN 9780787968809


Kaip matoma iš viršelio, niekaip ypatingai nepatraukli. Viršelis plikokas, apkrautas tekstu ir dar ,,stebuklingos piliulės'' šūkis. Niekaip nebūčiau išsirinkus. Vistik ši knyga buvo viena iš populiariausių pykčio temoje. 

Tai trečioji ir paskutinioji išsiriktoji pykčio temos knyga: akademinė (,,Prisoners of Hate"), praktinė (ši) ir dvasinės sielovados (,,Anger: Wisdom for Cooling the Flames"). Apibendrinimas temai - jaučiuosi tinkamai pasirinkusi knygas: kiekviena itin savotiška, tačiau esminiai dalykai visose yra tie patys, todėl kiekviena knyga savaip vertinga, kiekviena perteikia vertingu principus savyje.

Kaip jau minėjau, ši yra praktinė. Psichoterapeutė iš savo patirties pasakoja įvairius atvejus, kaip buvo atrasta kad pyktis yra problema (ne visada yra akivaizdu), pasakoja apie tai kaip kokiu atveju pavyko spręsti situaciją. Šiek tiek apibendrina. Iš dalies gali būti vertinga kaip praktinis gidas tiems, kurie jaučia pagiežą ar ieško konteksto savo greitam negatyviam užsidegimui, bet nenori kreiptis į psichoterapeutą ar psichologą - nenori nepažįstamiems asmeniškų dalykų pasakotis.

Vertingo skaitymo! :)
Emilija





2019 m. spalio 21 d., pirmadienis

,,Das Haus ohne Männer"

 



,,Das Haus ohne Männer"




Karine Lambert


2014 m.
214 psl.

Tragiškai nuobodi knyga. Tuo mano atsiliepimas ir baigsis, nes šiai knygai ir taip per daug savo laiko atidaviau.

Kantraus skaitymo! :)
Emilija







2019 m. spalio 18 d., penktadienis

,,Life and Laughing: My Story"


  

,,Life and Laughing: My Story"



Michael McIntyre


2010 m.
Trukmė: 07:45
Skaitė pats autorius

Nuotaikinga, nuoširdi knyga. Autorius komikas, tad ir tekstai ir jo kalbėjimo maniera kuria jaukią nuotaiką. Komikas kalba apie linksmus, rimtus ir sunkius savo gyvenimo momentus. Tai knyga apie gyvenimą ,,iki sėkmės". Tai jo kelias į karjerą ir asmeninę laimę. 

Puikiai tinka atsipalaidavimui ir gero ūpo palaikymui :)

Malonaus skaitymo ar klausymo! :)
Emilija

2019 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

,,Anger: Wisdom for Cooling the Flames"

 



,,Anger: Wisdom for Cooling the Flames"



Thich Nhat Hanh


2001 m.
227 psl.
ISBN 9781573229371

Geras turinys, tik perteiktas idealistiškais pavyzdžiais. ,,Teisingas" gyvenimas vaizduojamas kaip pasaka. Racionaliems skaitytojams čia ne skaitinys. Čia skaitinys romantiškiems skaitytojams. 

Panorusi pasidomėti pykčio tema ieškojau, naršiau ir išsirinkau tris knygas: akademinę, praktinės psichologijos ir sielovados. Šioji yra sielovados. Kitos dar neaprašytos, bet jau perskaitytos. Nors šios knygos pavyzdžiai iš pasakų srities (ryškiai aš ne romantinė, bet racionali skaitytoja :) ), bet turinys geras. Geras ta prasme, kad visos trys knygos viena kitai ne prieštarauja, o tik tuos pačius dalykus pateikia kitaip. Dėl šios priežasties ir vertinu šią knygą rimtai, bet skiriu tik kaip kitokiam skaitytoju tipui tinkamą.

Kažkada gamta buvo gyvenimo tvarkymo pagrindas, paskui technologiniam progresui įsibėgėjus dauguma nukrypo į apibrėžtus aplinkos pažinimo metodus (sveikatos srityje tai medicina), o pastarieji su naujausiais tyrimais grįžta prie gamtos - biochemijos tyrimai medicinai vis dažniau mokslinio pažinimo metodais įrodo ,,močiučių vaistų" vertę. Į šią knygą žiūriu būtent per kintančio pažinimo prizmę. 

Iš visų trijų Pykčio temos knygų ši, kaip skaitinys, yra pati lengviausia.

Malonaus skaitymo! :)
Emilija

2019 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

,,Daina apie sakalą"


 

,,Daina apie Sakalą"




Sergijus Minclovas


1991 m.
219 psl.
ISBN nesuteiktas

Didžiojo kunigaikščio Vytauto laikų istorinis romanas. Įtraukiantis, kupinas nuotykių. Skaitydama prisiminiau Skomanto knygas :) Puikiai tinkanti knyga, tiems, kurie nori pažinti senųjų laikų Lietuvos gyvenimą. Gal ir ne kiekvienas įvykis tikras, bet buitis, įpročiai, technologijos... To meto kultūros ir buities pažinimui puikiai tinkanti knyga. 

Skaičiau ilgos kelionės metu. Taip greit skaičiau, kad net skaitymo pritrūkau. Viena iš tų knygų, kuomet norisi kuo greičiau perskaityti ir liūdna kai baigiasi!

Malonaus skaitymo! :)
Emilija