2022 m. kovo 7 d., pirmadienis

,,Tėvas Stanislovas"

 



,,Tėvas Stanislovas. Pasakojimų knyga"


Arvydas Juozaitis


2020 m. (pirmas leidimas 1995 m.)
414 psl.
ISBN 978-609-01-4059-8


Apie Tėvą Stanislovą teko girdėti. Girdėti kalbant suaugusiuosius mano aplinkoje kai dar buvau maža, girdėti minint televizijos laidose kai jau buvau vyresnė. Neteko pamatyti, patirti... Iš nuogirdų jis buvo tarsi katalikiško pasaulio žvaigždė. Nežinojau kas vyskupas, bet žinojau kad yra Tėvas Stanislovas :)

Kadangi jis buvo tik kažkas girdėta. Nuostabus dalykas kurio jau nėra, kuris kažkada buvo. Kažkas apie ką verta sužinoti, bet skubos kaip ir nėra. Taip knyga lentynoje ir prastovėjo beveik du metus :) Išsitraukiau knygą šių metų vasario pabaigoje. Nežinojau kokia ta knyga, bet kad jau ji apie tą nuostabų žmogų Tėvą Stanislovą, ji vienintelė teikė vilties apsiraminimui kai prasidėjo karas Ukrainoje. Tos vilties knyga nenuvylė!

Ypatinga ramybės erdvė. Vienintelis dalykas, kuris man padėjo užmigti pirmomis karo Ukrainoje dienomis.

Ši knyga tarsi įrodymas, kad pas tą, kuris gero linki, gera ir ateina. Gyvenime įvairūs žmonės tiek blogybių metė į jo pusę, bet kiekvieną jų Tėvas Stanislovas ne tik išgyveno, tačiau padėjo išgyventi ir kitiems. Ankstyva savivoka leido jam savo gyvenimo kely vien savo pavyzdžiu, vien buvimu šalia įkvėpti daugelį žmonių. Jo palikimas - jo pavyzdys išsaugotas knygose yra lobis kiekvienai sielai, kuri gali prie jo prisiartinti.


Ramaus skaitymo! =)
Emilija