2022 m. kovo 27 d., sekmadienis

,,Dingęs pasaulis"

 



,,Dingęs pasaulis"



Artūras Konanas Doilis


2007 m. (orig. 1912 m.)
Trukmė: 08:22:48


Lietuviškai verčiama ,,Dingęs pasaulis" arba ,,Paslaptingoji šalis". Klausiau originalą, tad savo užrašuose pasilieku prie ,,Dingęs pasaulis", nes jis kaip tik toks ir yra ir tekste ir originaliame pavadinime anglų kalba :) Nors pati mieliau versčiau ,,Prarastas pasaulis" :))

Aštuonios valandos kelionių po dinozaurų, lobių ir itin savitų kultūrų kraštą. Veiksmo daug! Ir visgi beklausant knygą vis kildavo mintis, kad ,,Užmirštoji sala" man patiko labiau... ,,Užmirštojoj saloj nėra nei dinozaurų nei lobių... Gal užteko to, kad ,,šiuolaikiniai žmonės" patenka į ,,nebeegzistuojantį pasaulį"....

Garso knygos apraše pateikiama, kad ši knyga buvo įkvėpimas filmams ,,Jūros periodo parkas" ir ,,King Kongas". Tai tikrai ne pirmoji knyga tirianti įsivaizduojamą keistą pasaulį (Žiulio Verno ,,Kelionė į Žemės centrą'' 1864 m. leidimo, o Vilio Džordžo Emersono ,,Ūkanotasis dievas<...>" 1908 m.), tad kuo ji čia taip įsitiko.... Gal pasisekė - atsidūrė tinkamu laiku tinkamoj vietoj :D

Sirgau, skaudėjo akis, tad galėjau tik klausyti knygas - pagal aplinkybes buvo nuostabi knyga :) Ne pernelyg sudėtinga sergančiai galvai, bet ir pakankamai nuotykinga, kad gulėjimas lovoj visą dieną neprailgtų :)

Jei ką nors domintų garso knyga anglų kalba, ją galima atsisiųsti čia ,,The Lost World" (garso knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus). Norintiems išklausyti garso knygą anglų kalba, būtent šį įrašą rekomenduoju. Puikus skaitovas!

Jaukaus skaitymo! :)
Emilija