2022 m. kovo 25 d., penktadienis

,,Drąsūs kapitonai"

 



,,Drąsūs kapitonai"



Radjaras Kiplingas


2008 m. (orig. 1897)
Trukmė: 05:56:59


Jauki jūrinė nuotykių istorija :) Primena ,,Jūrų vilką" ir ,,Mobį Diką", tik skirta labiau berniukams nei mergaitėms :D Mergaitėms gali patikti, tik ne tiek naudinga, mat tai jauki knyga apie vyriškumą, apie jaunuolio suaugimą ir tapimą vyru. 

Vyriškumas knygoje matuojamas drąsa, gebėjimais ir išsilavinimu. Knygoje svarbus vaidmuo vyriškumo brandai skiriamas jaunuolio ryšiui su tėvu. Kontrastingai pateikiamos dvi tėvo-sūnaus poros: viena tvirta, kita tarsi neegzistuojanti. Pristatydamas jaunuolio vyriškėjimą, autorius pristato ir jo ryšio su tėvu kaitą - autorius leidžia suprasti, kad artimas ir tvirtas tėvo-sūnaus ryšys nėra savaiminis ir kad jį galima sukurti, jei tik abu to nori.

Nors knyga parašyta prieš gerą šimtmetį, tikrai aktuali ir šiandien. Pakeiskime tarnavimą žvejų laive kokia kita žinių, disciplinos ir fizinio darbo reikalaujančia tarnyba ir valio :) Ši knyga netgi buvo išleista 1999 m. vaikams kaip dalis Iliustruotos didžiosios klasikos pavadinimu ,,Drąsusis kapitonas", tad lietuviškas vertimas tikrai yra, jei jaunuoliui su anglų kalba sunkiau.

Tikrai gali būti vertinga mamoms, kurios vienos augina sūnus. Tiesiog kaip priminimas, jog jaunuolio vyriškumui yra būtinas jaunuolio ryšys su suaugusiu vyru. Jei ne tėvu, tai gal seneliu ar dėde, o gal mokytoju...

Jei ką nors domintų audio knyga anglų kalba, ją galima atsisiųsti čia ,,Captains Courageous" (audio knygų atsisiuntimas šioje svetainėje yra nemokamas ir legalus). Norintiems išklausyti audio knygą anglų kalba, būtent šį įrašą rekomenduoju. Puikus skaitovas!

Jaukaus skaitymo! :)
Emilija